dimecres, 23 de maig del 2007

Un poble sa i estalvi, per Vicent San Ramon


La salut de la humanitat és amenaçada per diverses manifestacions cancerígenes, com a conseqüència de la devastació del territori per la proliferació de la rajola, per la fisura medioambiental a causa de l’abús del consum, per la caiguda dels valors socials davant del creixement agut de l’individualisme, per la mort de la cultura i la desaparició de les identitats, pel procés globalitzador... I què podem dir dels símptomes d’aquestes malalties? Hi podem comprovar com el formigó es menja els arbres; l’hivern i l’estiu es confonen; creixen les postures intolerants i xenòfobes i la cultura lluita per no perdre’s a l’interior d’edificis faraònics que no tenen cap trellat.
Al BLOC hi ha persones que pretenen convertir Silla en un poble amable amb el territori, de gent amb una important consciència social que sap i vol lluitar contra la intolerància i per la solidaritat, amb ciutadans preocupats pels continguts culturals i compromesos per la defensa de la nostra identitat.
Tenim l’urgent necessitat de trobar un refugi, una alternativa al que ens ofereix aquest segle embogit. Volem sentir que Silla és la nostra casa: espais enjardinats, zones peatonals, una bona oferta de transport públic, foment de les energies renovables, una bona dosi de cultura, i participació, molta participació ciutadana per fer créixer la democràcia i els seus valors entre la població. De segur que no sóc l’únic que desitja açò, un poble sa i estalvi. Com el BLOC compta amb nosaltres, ara és l’hora de comptar!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada