dijous, 24 de maig del 2007

BLOC JOVE: Presentem les 10 PROPOSTES JOVES!

1. REDACCIÓ DEL PLA LOCAL DE JOVENTUT
El BLOC i el BLOC JOVE comptarà amb tu per a dissenyar un Pla de Joventut Local que garantisca l’atenció als joves en tots els temes que ens impliquen. Estem disposats a escoltar les propostes de la gent que participe al nostre poble. Perquè, qui millor que nosaltres els i les joves per a decidir com volem que s’actue en allò que ens afecta?
2. QUE NO TENS CASA???? HABITATGE DIGNE JA!
Allò que està passant amb el preu de la vivenda no té nom. Però nosaltres ens plantem: Anem a destinar almenys un 20% de les noves construccions a vivendes protegides, i a més, estudiarem noves formes de vivenda com ara les bosses de vivenda de lloguer per a joves, els pisos de grandària reduïda per a estudiants, la rehabilitació de les cases abandonades del centre del municipi, etc.

3. BUS DE LA MARXA
Cada vegada està més clar que combinar festa, alcohol i cotxe no dóna bons resultats... I a més amb la nova legislació excessivament estricta no ens podem beure ni una cervesa, ni una copa de vi (per molt que s’empenye el senyor Asnar). Per això, nosaltres implicarem hostalers i ajuntaments de l’Horta Sud (Silla, Alcàsser, Catarroja, Massanassa...) per tal de crear un bus de línia nocturn que unisca totes les zones d’oci fins a València. Per una festa sense riscos, ni accidents, ni multes.

4. AMB EL TRANSPORT PÚBLIC.
El transport públic és l’únic mitjà que molts joves podem utilitzar per acudir als nostres centres d’estudis (Universitats i Instituts de Cicles Formatius) i fins i tot al lloc on treballem. A més, és la forma més ecològica de desplaçar-se. Per això, volem premiar a tots aquells que l’utilitzen ajudant en les despeses que genera la compra d’abonaments i bitllets.

5. PROGRAMES D’OCUPACIÓ i BOSSES DE TREBALL
Implicarem als comerços, empreses privades i institucions públiques del nostre poble per tal d’oferir llocs de treball dignes per a aquells que estan buscant la seua primera ocupació. Així mateix, crearem beques de pràctiques i ampliarem l’oferta del Salari Jove i altres programes de la Generalitat i l’Estat. Cap siller o sillera joves podran dir que no tenen un bon currículum.

6. OFICINA EUROPEA DE LA “JOVENTUT EN ACCIÓ”
Silla no està oferint al màxim tots els recursos i avantatges que la Unió Europea i en concret el nou Programa Joventut en Acció posa a l’abast de tots i totes. Per això, proposem la creació d’una Oficina Europea de Joventut a Silla amb tècnics experimentats que s’encarreguen d’informar, assessorar i gestionar els projectes per a que puguem realitzar a Europa tota una sèrie d’activitats com ara intercanvis, cursos de llengua, voluntariats, estudis superiors i pràctiques en empreses. A qui no li agrada viatjar?

7. ACTIVITATS D’OCI NOCTURN
L’oferta d’oci nocturn al poble cada vegada és més limitada i comença a ser necessari una bona programació d’activitats com ara concerts, cinefòrums, tallers nocturns, representacions teatrals i monòlegs, etc. Ens comprometem a que el nostre poble siga més divertit!

8. RENOVACIÓ DEL CASAL JOVE
Cal fer del Casal Jove un punt de trobada digne de la Joventut de Silla, perquè les instal·lacions d’ara són absolutament insuficients. Per això cal que desplacem les seues dependències a un espai nou, aprofitant la construcció del Multifuncional. Els Serveis d’Informació Juvenil i de Gestió han de tindre lloc en aquest nou centre.

9. DESCOMPTES ALS COMERÇOS LOCALS
Els i les Joves de Silla tenim clar que la riquesa que es genera de les nostres compres s’ha de quedar al poble i no en les grans superfícies de fora. Però per a que això ocòrrega és necessari que els nostres comerços ens proporcionen descomptes i ofertes especials que facen més atractiu encara comprar a Silla. Implicarem als empresaris per a que açò siga possible.
10. ENS TROBEM A INTERNET!
Internet és l’eina de comunicació més ràpida, barata i còmoda que tenim els joves, i la societat en general. Per això cal promoure que la joventut ens connectem a la xarxa i puguem gaudir dels recursos que ofereix. Com? Dotant d’ordinadors connectats a internet a tots els locals municipals. A més, proposem oferir un servei de hosting per a les associacions i entitats que vulguen disposar de pàgina web.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada