dimecres, 16 de maig del 2007

BON DIA, ALTERÓ, per Pitarch


Silla s’ha anat estructurant de manera allargassada, per haver crescut entre les carreteres i el ferrocarril. En la seua part Nord, cara a València, o siga l’Alteró, es concentren uns problemes molt específics, que el BLOC ens comprometem a intentar solucionar. Les coses mal fetes, ja estan mal fetes i no tenen remei, com per exemple: no haver rebaixat la pista, abans de fer el polígon, o no haver elevat el polígon, pel tema del drenatge de les aigües; o haver fet els edificis més alts de cara a l’Albufera, o siga impedint l’arribada de la brisa de la mar, deixant els xalets enfonsats com en un clot, al darrere de les finques altes. Ara es tracta de rematar la zona de la millor manera possible (l’Alteró II), de fer la modificació d’alguna errada i de rematar el que resta per fer.
La nostra proposta contempla acabar les dotacions de serveis de la zona que estan actualment en construcció (Multifuncional i Escola Taller) i fer un nou Casal Jove, junt al Multifuncional.

En un altre lloc, la construcció d’un Centre d’Atencions Mèdiques, per a evitar els desplaçaments a Mont-Olivet, que faria de segon ambulatori de Silla per als veïns de la zona (un punt ideal per a la seua ubicació pot ser el nou polígon del Rajolar, a l’altre costat de la via). És evident que els problemes del Casal de la Falla Reis Catòlics s’han de solucionar (possiblement caldrà cercar una nova ubicació més d‘acord amb les seues necessitats) i dotar de local l’Associació Parc de Sant Lluís. Un problema de la zona és l’escolar, perquè l’actual col·legi Reis Catòlics està al límit de les seues possibilitats, i per això caldrà plantejar-se una remodelació d’instal·lacions i la creació d’un nou col·legi, al Rajolar.
L’existència de la via del ferrocarril, que separa el Rajolar de l’Alteró, s’ha d’afrontar amb intel·ligència, a base de fer una connexió sota les vies, ampla, alegre i peatonal, de manera que es puga passar d’un costat a l’altre amb facilitat, mentre arriba el moment de soterrar el ferrocarril. Finalment, com en la zona es donà el succés de la trobada de les Formes Incorruptes (1907), en el lloc exacte, que serà una plaça, caldrà erigir un monument commemoratiu.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com a ciutadà de Silla i veí de l´Alteró tant a la meua primera vivenda com al lloc de faena, tinc que dir que es tracta d´una zona mal plantejada o projectada des d´un principi per l´anterior govern socialista. Fins el punt que un dels millors poligons del País Valencià, com és el número VI (L´Alteró)de Silla per comunicacions i carrers amples pot dir-se que està abandonat des del punt de vista d´infraestructures com de la pròpia imatge del mateix amb residus per tot arreu, carrers mal asfaltats, abandonament de la neteja que moltes vegades té que anar a càrrec dels propis empresaris que volen donar una altra imatge a qui els visiten de fora del país etc... per no dir la despreocupació urbanística que ha patit el barri amb finques de tota classe i condició i els pocs espais públics que existeixen. També vull dir, que si es millorara, cosa que tampoc ha passat amb el BLOC a l´equip de govern, TOT SIGA DIT, podria convertir-se en uns anys en una de les millors zones de la ciutat i amb gent treballadora que sols desitja un lloc on viure bé i amb la qualitat de sentir-se orgullosos de ser sillers.

Bloc de Silla ha dit...

Benvingut amic internauta. L'urbanisme és el repte del BLOC i dels ciutadans i ciutadanes de Silla per a la propera legislatura, i tens raó en què cal canviar la forma de fer les coses perquè no podem fer créixer Silla d'esquena a la gent que viu ací. Per això plantegem dissenyar el nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) fent participar a totes les parts implicades. Anem a fer Política de baix cap a dalt, i per supost, tu i tota la ciutadania esteu convidats.

Publica un comentari a l'entrada