diumenge, 20 de maig del 2007

Una hipòtesi política: LA FÒRMULA "VALERO" per Pitarch

Al BLOC de Silla li hem dedicat durant tot este cap de setmana un número del Diari de Campanya a Pepe Valero, una gran persona que destacava per les seues profundes reflexions i molt volguda al nostre col·lectiu. Ell va ser el número 2 de les nostres llistes per a les passades eleccions locals i ara fa uns quants mesos que va faltar. Destaquem el següent text que ressumeix la seua forma de veure la política municipal i que ara fem nostra. En el seu record.


La fórmula "Valero", o hipòtesi política per al govern de Silla, és senzilla i radical i es formula de manera ràpida i contundent: es tracta de fer un govern de concentració entre tots els partits democràtics per a dur endavant, els propers 4 anys, tots els macroprojectes d’evacuació de pluvials, d’implantació d’enormes centrals d’energia solar, d’elaboració del nou Pla General d’Ordenació Urbana, i de reforma integral de la zona central del casc antic de la ciutat (Col·legi de les Monges-bar Coa-Cinema King i rodalies). Aquests 4 grans i transcendentals projectes han de ser cosa de tots, perquè encara que sobre el paper i en el seu compromís econòmic han estat iniciats en l’anterior legislatura, la seua execució sobrepassarà l’actual legislatura i encara seguirà en les posteriors, i qui sap qui governarà en cada cas al poble, a la Diputació i a la Generalitat!
La fórmula "Valero" es concreta així: si el govern de Silla és cosa de tots, si els projectes són tan grans i ens impliquen a tots, posem-nos tots a treballar per a dur-los endavant. Es tractaria que tots els partits tinguérem participació directa i responsable (delegacions) en el govern local, cosa que no evitaria la crítica i el control de l’acció del govern, sinó que la facilitaria i la faria més present i directa sobre les coses.
És evident que la proposta és valenta i que dur-la endavant exigeix una forta dosi de bona voluntat, de sinceritat i de ganes de treballar, però com que de les tres coses a la majoria dels partits no ens en falta (al BLOC hem demostrat que el que més tenim són ganes de treballar, per exemple), si volguérem no seria difícil intentar posar-la en pràctica. És evident que en aquest cas el BLOC exigiríem l’alcaldia, però és que si no fora així la fórmula "Valero" no tindria moltes possibilitats de triomfar. Amb un alcalde del BLOC (que governa i no cobra més que els assistències) i amb un regidor i un empleat de confiança de cada partit, a Silla podríem fer meravelles i grans coses per a la ciutat i amb tota l’harmonia i sinceritat que si Valero estiguera entre nosaltres i fora a ell a qui férem alcalde.