divendres, 18 de maig del 2007

L'URBANISME DE TOTS per Pep Melero


El Bloc proposa un urbanisme de consens on tots els actors implicats en el futur disseny del poble, que s’ha de plasmar el el nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), diguen la seua, i no siguen només els polítics i els constructors els que ens dissenyen el poble. Per a nosaltres la ciutadania ha d’estar en primera fila, i des del primer moment, per això crearem el Consell Assessor Urbanístic perquè la participació ciutadana no es limite al període d’al·legacions una vegada el PGOU estiga ja tancat. Volem un procés transparent, obert i que en última instància favorisca social i econòmicament els veïns de Silla. Nosaltres estem a favor que el procés urbanitzador estiga en mans dels propietaris dels solars mitjançant la creació d’Agrupacions d’Interés Urbanístic. Esta fórmula jurídica permet als propietaris ser els protagonistes, evitant l’entrada d’especuladors al procés, i facilitant que la riquesa generada per les plusvàlues de la requalificació del sòl quede a les butxaques dels ciutadans de Silla i no a les de promotors aliens als nostres interessos. El nou PGOU marcarà el disseny i aspecte del nostre poble per als propers 20 anys, d’ahí la importància que tots hi participem activament. Nosaltres us avancem les nostres idees:
1. Volem una remodelació integral del centre del poble, que ha de culminar amb l’operació del Cinema King, la remodelació de l’antic col·legi de les monges, l’enjardinament del solar del bar de Coa, la remodelació de la Plaça del Poble, i la creació d’aparcaments subterranis que ens permetran continuar amb el model iniciat al Carrer de València. Volem un centre amable per als vianants, però que no siga estrictament peatonal.
2. Ens posicionem a favor que s’urbanitzen els terrenys que hi ha entre el Camí Vell de Russafa i l’Avinguda d’Alacant, però no volem qualsevol urbanització en un indret que ha de fer de frontera entre el poble i el parc natural. Volem una urbanització permeable, de baixa densitat i de qualitat alta-mitjana que permeta pagar el Parc de Les Eres i que incorpore habitatges de protecció oficial. No deixarem que ens marquen des de fora el tipus d’urbanització que volem, ni que ens separen, de manera agressiva i amb grans torres, de l’únic patrimoni natural que tenim.
3. Finalment, volem que es restauren les cases antigues del centre del poble i per això que estarem oberts a convenis amb els propietaris i xicotets i mitjans promotors locals que tinguen interès en aquest tipus de producte. Per als del Bloc la remodelació de l’aspecte del centre urbà és una de les màximes que guiarà la nostra política urbanística per dos raons fonamentals: per que creiem en els mitjans i xicotets promotors locals com a força de canvi de l’urbanisme del centre urbà, i perquè un poble ordenat i bonic és més atractiu per al desenvolupament d’un comerç de proximitat de qualitat.i per a la vida dels ciutadans.
Al BLOC ho tenim clar: creixement urbanístic, sí; però, ordenat, participatiu, sostenible, i creador de riquesa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada