divendres, 25 de maig del 2007

BLOC JOVE: Què no tens casa? Habitatge digne Ja! per Vicent Sánchez

Sempre m’ha fet gràcia la gent que utilitza l’expressió "què no tens casa?" per a convidar diplomàticament al seu interlocutor a abandonar les seues propietats. Llàstima que últimament no s’escolte tant, potser perquè cada vegada és més difícil que la gent tinga casa... I és que veient a quin extrem han arribat els preus de les vivendes, no sembla massa extravagant eixa explicació.
I en eixe sentit no em sembla correcte que els nostres diferents governs s’obliden de garantir un dret tan bàsic com el de l’habitatge digne. Està clar que és un problema complex, però tots i totes hem de tindre clar que no és impossible de solucionar, i que en gran part tot això depén de l’actitud dels polítics. Per exemple, a nivell local, el BLOC sempre ha tingut clar que la planificació urbanística no és pot fer des dels despatxos de les constructores, perquè aquestes empreses acaben mirant més pels seus interessos que pels de la gent del carrer. Un ajuntament responsable és el que marca les directrius urbanístiques i no és deixa encisar per la corrupció. I una directriu responsable podria ser la destinació d’almenys un 20% de les noves construccions a vivendes protegides
Però tampoc ens podem quedar amb eixa forma d’entendre l’habitatge, perquè en l’actualitat estan apareixent noves formes d’enfocar la vida i estan emergint nous conceptes d’unitats familiars, i per tant, hem d’estudiar noves formes de vivenda, com per exemple, la vivenda temporal, com ara les bosses de vivendes de lloguer, o els pisos de grandària reduïda que sens dubte hauran de tindre uns preus més baixos, o bé, les residències juvenils que ja porten molt de temps funcionant a altres països europeus.
Entre tots hem de decidir quin model de construcció volem al nostre poble i per això és important que triem bé el proper diumenge, i per descomptat, que després d’aquest dia continuem participant activament. La vivenda és un dret i de cap de les maneres ha de ser un luxe, ni molt menys una esclavitud hipotecària. Per tot açò el dia 27 no et quedes a casa, no et quedes sense casa!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada