dimarts, 22 de maig del 2007

BON DIA, MOLÍ DE MAGALLÓ! per Pitarch


Per sort i per fi ja no hem de parlar del Molí de Magalló com el barri a l’altre costat de la via, desconnectat del poble, sinó d’un dels millors barris de Silla per a viure, que encara quedarà millor quan es faça la urbanització del Rajolar (enfront del carrer d’Albal). Ara del que hem de parlar és de les coses que s’han de posar en marxa, de les dotacions i serveis que hem de crear per a atendre en primer lloc els veïns, però en general per a tot el veïnat de la Ciutat. És veritat que ens queda el túnel, i encara un altre que hem de fer a l’altura del Rajolar (que no serà tan absurd i fúnebre com el de la Guàrdia Civil!), mentre arriba el dia triomfal que ens enterren les vies (que ja arribarà, estem segurs!).
Quines coses "prometem" per al Molí de Magalló? A més del que prometem per a tot el poble, o siga: més neteja, més il·luminació, menys caques de gos, menys velocitat dels vehicles... a més de tot això creiem que hem de pensar en activar iniciatives socials, de les quals subratllaríem les més importants:
1. La segona Llar de Jubilats, al Rajolar. (suggerència d’Àngel Garcia Ruiz).
2. La sisena Falla de Silla: la Falla Molí de Magalló! (Aquesta és una vella idea del Bloc que ara pot materialitzar-se si apareixen els voluntaris).
3. La quarta parròquia de Silla (això els ho suggerim als capellans, perquè és cosa d’ells, i els suggerim l’advocació de Sant Sebastià).
5. Un Auditòrium per a actuacions de gran qualitat: teatrals, música, ballet, etc.
6. El Jutjat de Primera Instància, si ens el concedeixen tal com l’hem demanat.
7. La Caserna de la Policia Nacional o una nova caserna de la Guàrdia Civil.
8. Un circuit per a vianants i per a esports atlètics (footing, carreres, etc.) tot al llarg de l’avinguda Jaume I (paral·lel a la via del ferrocarril) i circumval·lant el Rajolar i el Molí de Magalló (2 km).
Com es veu, plantegem les coses com toca. De fet estem donant exemple situant al barri una il·lustre associació, els Amics de la Poesia, que estan encantats del local que els hem facilitat. L’enhorabona al Molí de Magalló (Associació de Veïns) perquè tantes protestes històriques s’estan veient recompensades. Encara queda feina i, com sempre, estarem on ens toca estar, al vostre costat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada