dijous, 26 de novembre del 2009

EL BLOC: UNA OPCIÓ NECESSÀRIA

Des del Bloc de Silla ens sentim orgullosos de la feina que fins ara hem estat fent a l’Ajuntament a favor de Silla i els seus ciutadans. Des del principi de la legislatura el Bloc ha fet una oposició rigorosa i molt crítica amb el govern municipal cosa que no ens ha impedit fer propostes positives. El Bloc no vol ser ni aspira a ser el partit del NO per el NO, el Bloc vol ser una opció de govern, una opció que compleix els seus pactes i que no abandona el barco a la primera de canvi, en definitiva volem ser una opció útil i al servei dels sillers i les silleres.

En el que portem de legislatura, i sempre que ens han deixat participar, el Bloc a través del seu regidor Josep Melero, ha aportat propostes que han contribuït a millorar la qualitat de vida del poble, va ser el Bloc qui va proposar al pressupost de 2008 que es remodelara la Plaça del Poble per fer-la més digna i accessible per al vianant. En un principi el govern local va votar en contra, però es va comprometre a estudiar la proposta, complint la seua paraula es va incloure la nostra demanda als projectes finançats per la Generalitat sota el nom de Pla Confianza, i huí ja podem dir que eixa remodelació serà una realitat amb un pressupost de 1,5 milions d’Euros. No volem atribuir-nos tot el mèrit però si que considerem que aquest exemple de fer política és el que ciutadà demana: proposa el Bloc, gestiona el govern local del PSOE i finança la Generalitat en mans del PP. Un exemple de consens i treball en equip en benefici de tots.

De la mateixa manera el Bloc va ser clau en les negociacions per a la creació de l’empresa mixta municipal de l’energia. En un principi el govern municipal volia que l’empresa fora majoritàriament privada, el Bloc va demanar que fora en un 51% pública i en un 49% propietat dels veïns de Silla. Al remat, i després de negociar amb el govern loca,l vàrem aconseguir que fora un 51% publica, i un 49% propietat d’una empresa inversora que està per definir. No és l’òptim que volíem però és molt millor per als ciutadans de Silla que la proposta inicial que va presentar el govern municipal del PSOE.

Ara volem que aprofitant les obres de pluvials de l’Avinguda d’Alacant s’anul.le la via de servei que transcorria en paral·lel des de la Rotonda de Reis Catòlics, fins a la del final de la Rambla de la Independència per tal de que s’hi facen aparcaments en bateria i així aconseguir més places d’aparcament al centre del poble. També volem que es soterren els contenidors de fem per tal de tindre una ciutat més higiènica i agradosa a la vista, que s’anul.le el túnel del final del Carrer dels Forns per tal de comunicar l’horta i la ciutat, que s’acabe el multifuncional d’una vegada i per totes, i que es faça amb fons públics una escoleta per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys.

En definitiva considerem que la nostra acció política no té com ambició boicotejar l’acció de govern sinó influir de manera decisiva en la configuració d’un poble amb una qualitat de vida major per als seus habitants i així continuarem fins al final de la legislatura intentant influir, fent política en positiu. Ja hem dit en reiterades ocasions que les majories absolutes no són bones i ho hem demostrat sobradament, sense el Bloc el nostre poble no seria com és ara. És per això que et demanem la teua confiança per continuar sent una opció decisiva, una opció necessària per Silla.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada