dimarts, 10 de novembre del 2009

EL PSOE DE SILLA ES CARREGA L'ESCOLA DE DOLÇAINA I COLLA DE TABALETERS I DOLÇAINERS EL GARBÍ

Imatge de Francesc López

Tal i com ja us haviem anunciat en un entrada anterior titulada "El PSOE de Silla li tira mà a les associacions del poble" el govern local ha començat una ofensiva per carregar-se les associacions culturals del poble que pensen no els són afins mitjançà el retall de les subvencions que rebien, o simplement deixant-les sense subvenció. Si la primera víctima d'aquest sectarisme indigne va ser la Filà de Moros Suhayla, s'està intentant ofegar a l'Esperanza C.F i al grup de dances Sila, ara li ha tocal el torn a la Colla de Tabalaters i Dolçainers el Garbí de Silla que també feia d'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina. El sectarisme del PSOE no te límits, continues destriant els ciutadans entre els que passen per l'aro i els que no volen passar. Els ciutadans teniu l'oportunitat a les properes eleccions d'acabar amb el sectarisme i el mal govern, no s'ho penseu, des del Bloc us obrim les portes per canviar no solament les polítiques, sinó la manera de fer política al nostre poble.

A continuació podeu llegir l'escrit de comiat que han fet des de la pàgina web del Garbí:

L’escola de dolçaina i tabal de Silla tanca les portes gràcies a una decisió del regidor de Cultura, Antonio Benaches (PSPV)

L’escola de dolçaina de Silla va començar el 1996 i de la mà del mestre Josemi Sánchez es va consolidar al llarg dels 13 anys d’activitat continuada. Gràcies a la voluntat i les inquietuds d’un grup de gent compromesa del poble es va formar la colla de dolçainers i tabaleters el Garbí, a l’any 2000. Durant aquest temps la dolçaina ha estat present ales falles, les processons, els balls i altres manifestacions populars, sense oblidar-nos de la Dansa dels Porrots.

Enguany, des de l'Ajuntament de Silla i amb Antonio Benches al capdavant i com a principal responsable, s’ha pres la decisió de llevar la dotació econòmica que garantia la continuïtat de l’escola de dolçaina i tabal. Des del Garbí volem manifestar el nostre absolut rebuig a aquesta decisió que no entenem ni compartim de cap manera. No la compartim perquè ve promoguda per l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Silla. Quina promoció de la cultura valenciana és eliminar una escola de dolçaina amb 13 anys d’història? No la entenem perquè es pren a mitjans del mes d’octubre, sense oferir cap altra alternativa, i quan els alumnes ja no podem rebre classes a altres pobles perquè els cursos estan tancats.

http://collaelgarbi.blogspot.com/2009/11/lescola-de-dolcaina-i-tabal-de-silla.html

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada