dijous, 3 de desembre del 2009

EL BLOC DEMANA A LES CORTS EL SOTERRAMENT DE LES VIES DE SILLA A VALÈNCIA

Podeu llegir la noticia que apareix hui al nou diari l'Informatiu:


El diputat del Bloc, Enric Morerà defensarà hui en la Comissió d’Obres Públiques, la proposta del seu partit perquè se soterre la línia fèrria entre Silla i València.

El diputat del Bloc defensarà demà la Proposició no de Llei que el passat mes d’agost presentà a les Corts Valencianes per tal que s’inste al Ministeri de Foment a soterrar les vies fèrries entre Silla i València, aprofitant les obres del tren d’alta velocitat. Segons Morera, “les obres de l’AVE contemplen la construcció d’una estació subterrània a València, amb la qual cosa, el soterrament que demanem per a les vies té un cost menor de l’històricament reclamat i que sempre ha estat denegat pel desacord entre les diferents administracions”.

El també secretari general del BLOC, ha assegurat que l’Horta Sud, “amb 200.000 habitants i amb 10 quilòmetres de vies-muralles, no poden perdre esta oportunitat per finalitzar una reivindicació que té més de 25 anys d’història i així posar també fi a un territori amb moltes dificultats per créixer ordenadament i que, a més a més, té barris inconnexos, segrestats física i socialment del nucli central per culpa de les vies”.

El líder valencianista també reclama en la Proposició No de Llei presentada en les Corts Valencianes que s’inste al Ministeri de Foment “perquè construïsca noves estacions i abaixadors en aquelles poblacions i nuclis de l’Horta Sud que no en tenen, com és el cas de Beniparrell, Albal, Sedaví, La Torre o Sant Marcel·lí, entre d’altres”.

Josep Melero, regidor del Bloc a Silla, ha destacat el fet que tinga que ser el Bloc qui porte la iniciativa a les Corts mentre "els dos partits majoritaris a la localitat, a pesar de mostrar el seu suport, no han mogut fitxa". Per a Melero, "és una reivindicació històrica junt al desplaçament de l'estació de contenidors a la Font de Sant Lluís i que ara, amb les obres de l'AVE, és raonable i acabaríem amb la sepració del poble de Silla".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada