dilluns, 22 de febrer de 2010

EL BLOC DENÚNCIA QUE LA MALA GESTIÓ DEL GOVERN DE BAIXAULI EN L’ASSUMPTE DE L’ESCOLETA DE O A 3 ANYS LI COSTARÀ AL POBLE 70,000 EUROS EN INDEMNIZACION


El govern de Baixauli en una prova més de la seua incapacitat per gestionar el poble de Silla té la intenció d’aprovar al plenari de demà una indemnització de 70,000 Euros per a resoldre el contracte que tenia amb una empresa per a què es construira una escoleta de 0 a 3 anys a Silla i l’explotara per 25 anys.

El 14 de maig del 2008 l’emprsa Nino’s Gestió Educativa Coop. V va presentar per registre d’entrada una sol.licitud per a què l’ajuntament de silla iniciara un procediment d’adjudicació per a la concessió d’obra pública i gestió d’una escola infantil a Silla fet que va ser aprovat pel plenari amb els vots en contra del Bloc uns mesos després.

La posició al respecte del Bloc sempre ha sigut, que era necessària una escola infantil a Silla però no estavem d’acord amb el tipus de gestió que s’ens proposava, és per això que després de no vore clar el fet de que l’Ajuntament hauria de pagar-li a l’empresa per compensar possibles perdudes, varem proposar que l’escola infantil es fera amb els diners que arribarien al poble amb Plan de Inversiones Local- Pla Zapatero - , i que posteriorment es creara una empresa amb professionals de Silla per tal de gestionar-la. La nostra proposta va ser desestimada i es va tirar endavant amb l’expedient administratiu per a concedir a l’empresa anteriorment citada la construcció i gestió de l’escoleta.

Després de diversos entrebancs s’asabentem que l’empresa original ja no seria la que portaria endavant el projecte i que ara seria una nova empresa anomenada Concesiones Educativas S.L la qual cosa no vam entendre, ni compendre a què era degut donat que mai s’ens va donar una explicació convincent de per què desistia la primera empresa. Finalment i amb total obscurantisme s’adjudica la concesió a aquesta última empresa el 28 de Juliol del 2009.

Ara i després de mig any s’ens ha presentat l’acord de l’ajuntament i l’empresa per rescindir de mutu acord el contracte alegant que no seria rendible, que no hi ha prou demanda i altres arguments que nosaltres ja vam posar damunt la taula, i a més haurem de pagar 70,000 Euros a l’empresa. No podem entendre que tingam que pagar 70,000 euros, el 10% del cost de l’obra a adjudicar, a una empresa que va demanar ser la concesionaria i que tot el que ha fet és posar damunt la taula la documentació escaient per a què se li poguera atorgar la concesió.

Considerem que aquesta maniobra oscura del govern de Baixauli és un expoli per a l’hisenda de l’Ajuntament de Silla, i no sabem com poden consentir en regalar-li diners a una empresa que voluntariament va ser qui va iniciar el procediment. El Bloc de Silla demanarà explicacions públiques ja que considerem que tota l’operació fa molt mala olor i demanarem responsabilitats on pertoque a tots els regidors que aproven indemnitzar l’empresa. Tanmateix posarem el cas en mans de la Fiscalia Anticorrupció per a què investiguen si hi poguera haver algun tipus d’actuació delictiva. Finalment lamentem que el fet de no haver escoltat la proposta del Bloc li acabe costant als Sillers i Silleres 70,000 Euros, tot un desproposit.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada