divendres, 18 de maig del 2007

BON DIA ALTERÓ (II) Viure als afores de la ciutat, per Pitarch

Dedicat als veïns dels carrers Martí l’Humà i Albal. Hui estarem a la porta del Mercadona.


Tinc damunt la taula les queixes dels veïns i veïnes dels carrers Martí l’Humà i Albal, i he de dir-los que tenen més raó que un sant, perquè estan sofrint les penalitats de tindre enfront de casa uns camps abandonats, plens de brossa, plens de rates, evidentment perillosos. Allò ja no són camps, sinó solars immediats, i per tant no hi ha qui els netege, ni qui invertisca un cèntim, a l’espera que en un temps prudencial tot allò s’urbanitzarà. Mentrestant són els veïns els que pateixen la situació, fins que finalment protesten. Ja ho he dit: tenen raó.
En els dos casos, però, està a punt d’iniciar-se la respectiva urbanització, que significarà la fi dels problemes. Per als veïns del carrer d’Albal, amb el polígon del Rajolar; per als del carrer de Martí l’Humà, amb l’Alteró II. Com en els dos casos el límit nord serà l’avinguda de l’Albufera, les finques últimes que s’hi construïsquen no heretaran l’actual problema d’aquests dos carrers. No cal que recordem que en el cas del carrer Martí l’Humà la urbanització de l’Alteró I es feu amb tan mala fortuna que, en realitat, no existeix un carrer, sinó que les façanes de les finques s’obren directament als camps abandonats de què parlem; en l’altre cas, els veïns del carrer d’Albal fins ara el que tenien al davant eren camps en actiu, treballats, o siga que no els creava els inconvenients que ara mateix.
Volem solucions, demanen els veïns. I com tenen raó s’hi va a actuar: desratitzant i segant les herbes seques. Poca cosa, però suficient per a eliminar una part del perill d’incendi, les rates, i gran part dels insectes. Amb això, i confiant que les dos urbanitzacions comencen enguany a moure màquines, la situació cambiarà. I val la pena que ens imaginem que en els dos casos el que començaran a viure els veïns els omplirà de goig. En el cas de l’Alteró II serà la continuïtat de l’entramat de carrers i places, amb edificis moderns i assolellats, que singularitza la part del barri de la primera fase, amb una sèrie d’instal·lacions públiques de gran importància (Multifuncional, Escola Taller, i posteriorment un Casal Jove). En el cas del Rajolar es preveu un polígon espaiós, amb una avinguda central ampla i enjardinada, amb un centre escolar i possiblement un Auditorium. Els dos barris, separats pel ferrocarril, seran unit per un espaiós i esplèndid pas subterrani, a l’espera del dia que soterrem les vies del ferrocarril.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada