dimarts, 22 de maig del 2007

BLOC JOVE: Ens trobem a Internet! per Josep Zaragozà


L’aparició d’Internet ha canviat la forma d’entendre el món, pràcticament en tots els aspectes que podríem imaginar: han aparegut noves formes d’establir relacions personals, de conèixer gent; s’han acurtat les distàncies del món; molts estudis i de vegades treballs es poden fer on line; han aparegut grans fòrums de discussió i d’intercanvi d’idees de totes les matèries i temes que puguem imaginar. La xarxa és un recurs indispensable en moltes cases, sobretot en aquelles on viuen joves.
Els i les joves som el sector de la societat que més prompte ha adaptat esta nova tecnologia a les nostres vides, un fet normal tenint en compte els avantatges d’este mitjà de comunicació ràpid, barat i còmode. Açò és una gran notícia, perquè tindre una joventut més informada i amb més capacitat de comunicació dóna com a resultat un societat més lliure i democràtica, més formada, menys susceptible de caure en les mentides manipuladores i limitacions dels grans mitjans de comunicació convencionals.
Però cal anar més enllà, hem d’aproximar Internet a la totalitat dels joves, i en general a la resta de la societat, i hem de trobar la millor forma possible de fer-ho. I com que les experiències Wi-Fi a pobles mitjans com el nostre han acabat sent poc viables i molt costoses, el BLOC proposa dotar tots els centres municipals d’ordinadors de lliure accés connectats a Internet. Establirem punts de connexió a Internet a tots els barris de Silla aprofitant els centres de l’ajuntament o creant-ne de nous. A més, volem que la comunicació siga bidireccional. Les associacions i entitats del nostre poble han de comptar amb facilitats per a disposar de pàgina web pròpia de la forma més barata possible i per això oferirem des de l’Ajuntament un servei de hosting i assessorament web, i obrirem una xarxa ciutadana de blogs personals perquè tothom diga la seua, com ja han fet a molts municipis. L’Ajuntament ha d’aprofitar-se de les noves formes d’informació, comunicació i gestió, i en aquesta línia és imprescindible que fomente la participació ciutadana a la xarxa

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada