diumenge, 12 de juny de 2011

DISCURS D'INVESTIDURA DEL BLOC-COMPROMIS PER SILLA JUNY 2011


BON DIA CIUTADANS I CIUTADANES DE SILLA. PRIMER QUE RES AGRAIR LA CONFIANÇA QUE 705 PERSONES HAN DIPOSITAT EN NOSALTRES PER A QUÈ SIGAM LA SEUA VEU A L’AJUNTAMENT. A TOTES I TOTS ELLS MOLTES GRÀCIES, NO VOS DEFRAUDAREM.

Voldria començar el meu discurs recordant-me del que vaig fer fa 4 anys on feia esment del perill que puposa el bipartidisme per a una democràcia sana i una participació efectiva de la societat en la vida pública, aquesta manera de vore la vida pública i la política no és nova. De fet fa 50 anys Tommas Macdonald un polític del Canada, que amb la seua empenta va aconseguir el sistema sanitari públic universal per als seus ciutadans 40 anys abans de que nosaltres puguerem ni somiar amb ell, va fer un discurs que ara vull recordar.

Deia així Macdonald, “Era una vegada Ratonilandia, un país habitat per ratolins lliures, on es cel.lebraven eleccions cada 4 anys, i fins i tot tenien parlament. A Ratonilandia cada 4 anys triaven un govern de gats, normalment guanyaven els gats negres. Els gats negres eren bons diputats, gats molt dignes, feien bones lleis, bones per als gats, però no per als ratolins. Feren una llei per a fer més gran la porta de les rateres I així que els gats tingueren més fácil treure els ratolins i menjar-se’ls, també en feren una prohibint els ratolins correr de manera que fora més fácil per a tots els gats poder alcançar-los i menjar-se’ls.

Els ratolins estaven farts i van demanar eleccions, i es va presentar un partit de gats blancs que les va guanyar amb el vot de la majoria dels ratolins. Els gats blancs van prometre canviar la llei de les portes de les rateres, i ho van fer, van fer una llei on la porta de les rateres ara seria més gran de manera que els gats en compte d’una pota ara podien hi posar les dos i caçar ratolins més facilment, amb aquesta llei van cumplir la seua promesa electoral, van canviar la llei, però en benefici dels gats. Després d’això hi van haver eleccions, i guanyaren els gats negres, i després altra volta els blancs, i els negres, i els blancs, i fins i tot guanyaren els gats blancs amb taques negres, i els gats negres amb taques blanques, i els gats blanc i negres, I no res canviava per als ratolins que vivien acovardats I angoixats, fins que un dia un ratolí va convocar una assemblea i va dir: per què li votem als gats de tots els colors, el problema no és el color dels gats, el problema és que són gats, per què no li votem als ratolins que som majoria i fem un govern de ratolins? Molts ratolins intoxicats per els mitjans de comunicació que controlaven els gats van acusar el ratolí activista de subversiu i la policia dels gats el va tancar a la presó, però aquell ratolí menut i valent els va dir “podreu tancar els ratolins com jo, però mai podreu tancar les seues idees, els seu valors i els seus principis".

Ara i ací molts ratolins en forma de dona i home estan als carrers dels nostres pobles i ciutats perquè estan farts dels gats blancs i dels negres, perquè no poden pagar la hipoteca, perquè estan parats, perquè no tenen futur i han perdut l’esperança. 5 de cada 10 dels nostres joves, uns joves preparats com mai abans, no troben faena, no poden fer families i ens estan dient prou a tots. Els que estem huí ací prenent possessió com a regidors i regidores som del tot prescindibles si no afrontem amb valentia els problemes que angoixen i ofeguen a la ciutadania, per a què si no estem ací? Ha arribat el moment de l’ètica, de governar amb el cor, i a peu de carrer.

Nosaltres des del Bloc-Compromís per Sila acceptem el paper que ens han demanat els nostres ciutadans i que no és altre que el de fer una oposició rigorosa, valenta i que done veu als que no tenen veu. Que acceptem el paper que ens han donat, no significa que ens resignem, de fet, i acceptant que el poble sempre té raó, igual que la va tindre ara fa 4 anys, pensem que la nostra opció política, la gent que composava la nostra llista, les nostres idees i els nostres principis hagueren pogut governar este poble amb solvència, amb criteri i amb una nova manera de fer política, és per això que ens votarem a nosaltres mateix, no pactarem amb ningú, i ens mantindrem al mateix lloc des del principi fins el final de la legislatura. Ho farem pel bé del poble, i per què així ho ha volgut el poble.

La nostra oposició serà com la que hem vengut fent fins ara, rigorosa, contundent, fiscalitzadora i amb vocació de servei a Silla. Farem oposició, el que no significa impedir que governe aquell a qui se li ha donat la responsabilitat, tot el contrari, des de l’oposició farem propostes positives a favor del nostre poble com les que hem fet aquestos últims 4 anys, ajudarem a construir un poble millor, és la nostra obligació i la raó per la que estem en política, ací tenen al regidor del Bloc-Compromís per Silla a la seua disposició, i a tota la gent que conforma un col.lectiu que s’obliga a ser l’avantguarda de la política local.

Si una cosa tenim clara és que no tolerarem la corrupció, la intolerancia, la xenofobia, la violència, la imposició, la mentida, la injusticia i lluitarem per una Ajuntament més transparent, més participatiu, més obert als ciutadans i ciutadanes, demanem una regeneració democràtica profunda a totes i cadascuna de les institucions del País Valencià, començant per casa nostra, pel nostre ajuntament. La gent ens ho està demanant i ixa serà la nostra responsabilitat, l’enteniment, la pau social i el progrés de Silla està en joc.

No Vull acabar sense recordar-me dels 2500 parats que hi ha al nostre poble, cadascuna de les nostres accions, cadascun del nostres pensaments, cadascuna de les nostres propostes les farem pensant en ells i amb el drama insoportable pel que estan passant, eixa és el nostre compromís però també la nostra vergonya, la vergonya de no poder donar-los una solució, en això estem. Tambe volem reclamar a qui governe la ferma defensa de l’escola pública, de qualitat i en valencià com a garantia d’un futur millor, de persones més tolerants i obertes al món, persones que pensen lliurement i actuen lliurement, persones que seran valencianes i que es setiran orgulloses de ser-ho allà on estiguen, siguen el que siguen.

Gràcies a tots i totes per la seua atenció.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada