dijous, 6 de març del 2008

ENTRE EL PP I EL PSOE, LA CASA PER AGRANAR

En el plenari del mes passat, el bipartit PP-PSOE, va muntar una típica baralleta preelectoral, que parlava sobre les inversions que els diferents governs havien fet al nostre poble. Uns deien que de la Generalitat no es rebia un duro, i els altres exigien que des de Madrid s’invertira més. Una discussió patètica, aquesta vegada protagonitzada per Baixauli i Prieto, però que és el molt comú extraporlar-les a altres àmbits de crispació social com el de Zapatero i Rajoy a l’Estat, i ací, a la nostra terreta, el de Camps i ¿¿¿??? (on estan els socialistes valencians?).
Al remat, aquesta picabaralla amaga dos problemes grossos que tenim els ciutadans i ciutadanes de Silla, i els del conjunt del País Valencià: El primer problema, els ajuntaments tenen un greu problema de finançament que els fa dependre de l’urbanisme i de les almoines que puguen rebre del Govern Valencià i de Madrid. Primer problema que el PP i el PSOE pugueren solucionar, creant una Agència Tributària Valenciana que gestionara els nostres impostos i que prioritzara les inversions municipals a les de la resta de l’Estat. Com dic, pogueren haver creat aquesta institució pròpia, però en canvi, el binomi PP-PSOE es va conformar en pactar un Estatut d’Autonomia de Segona Regional per tindre contents als madrilenys.
El segon problema, és que entre uns i altres, ací no arriben els diners que ens mereixem. Els nostres representants locals no són capaços d’exigir inversions als governs que gestionen els seus partits, i en compte de treballar conjuntament per millorar el nostre poble, es tiren la culpa els uns als altres, d’allò que ells tampoc fan!!!
Sort que a Silla, tenim a Melero, el nostre regidor valencianista, per recordar-los el cas de les balances fiscals. Al BLOC creiem necessari fer públiques les inversions que realitza a l’Estat cada comunitat autònoma i el profit que aquestes fan d’elles. Volem els comptes clars. O en altres paraules: Si el País Valencià és la tercera autonomia en aportar fons econòmics a l’Estat, per què no tenim finançament per als ajuntaments? Per què tenim una sanitat pública que fa pena? Per què no tenim places per als nostres majors a les residències públiques? Per què no tenim un AVE que ens connecte amb Europa per afavorir el turisme?
Igual que Melero, tenim com a candidata a Isaura Navarro, una persona que ha estat diputada a Madrid durant els darrers quatre anys i que els ha estat plantejant aquestes qüestions al PP-PSOE tot aquest temps. I creguem que vosaltres també vos les hauríeu de plantejar per decidir el vot el proper 9 de Març. Pels drets dels valencians i valencianes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada