dissabte, 29 de març del 2008

CAL EDUCAR PER LA PAU

La Conselleria d’Educació ha de decidir si vol que l’assignatura “Educació per la Ciutadaniasiga un exemple d’ensenyament en valors com el respecte a la pluralitat, la cooperació, la solidaritat i el comportament cívic, o en canvi, que siga una fal·làcia del sistema, per donar més religió o altra assignatura marieta. I per les declaracions del conseller Font de Mora que impliquen que l’assignatura s’impartirà en anglés, sembla ser que els troglodites ultraconservadors del PP han optat per la segona opció.

El BLOC ja ha dit que cal educar per la Pau i així ho hem fet mentre governàvem a Silla. Els fluxos migratoris cada vegada són més freqüents al nostre món globalitzat i a més, Europa es troba immersa en un procés d’obertura de fronteres; per tant, el País Valencià s’ha de nodrir d’aquests processos i veure aquest context de canvi social com un fenomen positiu que cal entendre i respectar. I una bona via de promoure aquestos valors és des de les escoles.

Així que mentre el govern autonòmic decideix si prendre’s seriosament la matèria, cal que a Silla actuem per l’educació en valors. Però a punt de començar el tercer trimestre ni la Regidoria d’Educació, ni la de la Pau (PSOE), han realitzat cap acció als col·legis o instituts en aquesta línia, ni s’han dignat a continuar les accions que el BLOC va posar en marxa a l’anterior legislatura. Encara els queda dos mesos per davant i esperem que es posen en acció, sinó la culpa serà tant del PP com del PSOE, i no tindran cap excusa.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada