diumenge, 30 de març del 2008

BAIXAULI ÉS ESBRONCAT PER LES FALLES

És un tòpic que l’endemà de cremar les falles, els fallers de veritat i de cor comencen a pensar en la de l’any que ve. És una de les característiques i de les gràcies del món faller i per això són una de les festes més vitalistes del món, i així ens ho reconeixen. Són festes que naixen del poble, de cada barri de la ciutat, de l’entusiasme dels ciutadans i ciutadanes, al marge dels partits i de les autoritats (encara que uns i altres intenten manipular-les) i per tant hem de considerar-les una expressió popular i democràtica. El Bloc sent un profund respecte per les falles, com ja va demostrar Pitarch quan sustentava l’alcaldia, atenent les necessitats dels col·lectius fallers. Per això estem disgustats del tracte que l’actual govern ha dispensat a les falles: els ha mentit fins a l’últim moment amb el tema del Cine King; ha donat un tracte informatiu de les presentacions falleres manipulat i fals, quan el sentir general era que el local era un autèntic frau; no han demanat disculpes públiques en cap moment, per aquesta vergonyosa situació i, per a postres, han amenaçat a diferents presidents de falla si protestaven. Per això, no dubtem de qualificar d’antipopular i d’antidemocràtic el comportament de l’alcalde Baixauli i del regidor de Festes, Vedreño.

Ara bé, com si alguna cosa caracteritza les falles és el seu esperit crític i satíric, esperàvem de les mateixes comissions de falla una altra reacció que la de quedar-se de braços creuats. I és que les amenaces de Baixauli i de Vedreño van fer callar els presidents i els responsables fallers, però, per què? Deien que no podien fer altra cosa, que havien de fer la festa, que qui mana mana, que li tenien por a l’alcalde, que Vedreño els amenaçava amb crear-los dificultats amb els permisos... Malgrat tot, les autoritats no van poder fer callar les veus que els mostraven el seu rebuig espontani, concretament en l’acte del Pregó, la nit de les albaes, i en altres esdeveniments, quan Baixauli intentava furtar protagonisme a les Falles. I és curiós constatar que des de l’inici de la democràcia els fallers mai havien esbroncat cap alcalde; o siga que l’actitud dels polítics socialistes, pel que hem vist, ens estan fent tornar als temps del darrer alcalde franquista.

Així i tot, des del BLOC celebrem que les festes s’hagen salvat, gràcies a l’esforç de les comissions i dels fallers i les falleres, i celebrem que Silla haja tingut festa i ens oferim a ajudar les cinc falles a superar les dificultats actuals i les que vindran... Perquè el Multifuncional continua sense acabar-se, el cinema King no serà municipal durant molt de temps i encara queden 3 anys de govern... Seran 3 anys antipopulars i antidemocràtics?

A Pitarch, l'alcalde del BLOC l'indultaren del foc, mentre que ha Baixauli, l'alcalde del PSOE, li xiularen.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada