dijous, 11 de març del 2010

EL BLOC MARCA L’AGENDA POLITICA DEL PLENARI EXTRAORDINARI DEL 9 DE MARÇ

Al plenari extraordinari del 9 de març el Bloc va aconseguir que algunes de les demandes que veïns de Silla havien proposat al nostre partit es feren realitat, i a més es va aconseguir que s’aprovara per unanimitat una moció per a què el Govern Espanyol retire la proposta de increment de l’edat de jubilació del 65 als 67 anys.

En concret vam aconseguir que al Pla Zapatero 2 s’incloguera la reforma de la pista multiesport al aire lliure que hi ha al poliesportiu municipal després que ho demanarem en reiterades ocasions a sol.licitud del BásquetSilla. Ara s’ha dotat una partida per a poder fer la pista, igualment el Consell Escolar del Col.legi Lluis Vives ens va demanar que es reparara la teulada del centre, cosa que ara també és farà amb els fons del Pla Zapatero 2.

Hem aconseguit ser útils per a la ciutadania fent-nos ressò de les seues demandes, presentant-les davant l’Ajuntament i finalment fent que el govern les portarà endavant. Un exemple de política de baix cap a dalt, escoltar, actuar i aconseguir per millorar la vida dels nostres conciutadans.

Al mateix plenari vam presentar la moció per a què l’Ajuntament de Silla es pronunciara negativament contra augmentar l’edat de jubilació dels 65 als 67 anys, ho vam aconseguir per unanimitat de tots els representants dels partits polítics. La iniciativa nostra, el suport de tots, i una bona noticia per a la nostra ciutadania que veu com els seus representants polítics estan al seu costat en aquest moment de crisi. La moció aprovada demana:

PRIMER.- Demanar al Govern la retirada de la seua proposta d’allargar l’edat de jubilació des del 65 als 67 anys, per què no sols suposarà un pas enrere en les conquistes socials dels treballadors i treballadores, que tenen dret a viure i gaudir la jubilació si així ho decideixen, sinó que dificultarà la creació d’ocupació dels més de 4 milions d’aturats i aturades, especialment dels nostres joves.

SEGON.- Demanar al Govern la retirada d’altres propostes que suposen un retall de les prestacions socials com ampliar el temps per al càlcul de les pensions o per a tindre dret a les mateixes, ja que suposaria reduir la pensió mitjana, empobrir als futurs pensionistes i expulsar a un número important de treballadors del sistema.

TERCER.- Instar al Ministeri d’Economia que accepte alternatives viables i estructurals que se centren en l’obtenció de nous recursos, com una fiscalitat més progressiva, la lluita decidida contra el frau fiscal, la creació d’ocupació especialment dels joves, la reducció de la temporalitat i la dualitat de les modalitats contractuals, l’augment del poder adquisitiu dels salaris, la incorporació en el règim general a les persones empleades de la llar i al sector agrari, complementar les pensions que no arriben al mínim a través dels pressupostos generals, fomentar l’ús de la reducció de la jornada com instrument de reajust temporal de l’ocupació, entre altres.

Igualment instar a afavorir i millorar la figura de la jubilació flexible, de manera que els treballadors puguen, sense disminució dels seus drets i prestacions, voluntàriament optar per anticipar o ajornar l’edat de jubilació, millorar el finançament del Sistema de Pensions i seguir millorant les pensions mínimes

QUART.- Donar suport a les mobilitzacions dels sindicats contra el retràs de l’edat legal de jubilació i els retalls de les prestacions socials.

CINQUÈ.- Demanar a la Generalitat Valenciana que asumisca plenament les seues competències en matèria d’ocupació, dedicant tots els esforços i recursos necessaris a la lluita contra la desocupació, prioritzant aquesta necessitat per damunt d’events costosos que suposen un malbaratament dels recursos públics.

SISÈ.- Donar trasllat de la present moció i dels seus acords a:

· Al President del Govern d’Espanya

· Al President de la Generalitat

· A la Ministra d’Economia i Hisenda

· Al Ministre de Treball

· Als portaveus dels Grups Parlamentaris en el Congrés dels Diputats

· A la Comissió Parlamentaria del Pacte de Toledo

· Al conseller d’Economia i Ocupació

· Als portaveus dels Grups Parlamentaris a Les Corts Valencianes

· Al President de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

· A la Presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies

· Als sindicats més representatius valencians (CCOO, UGT, IV...)

1 comentaris:

Pep ha dit...

Molt bona va ser l´explicació de Melero!!! Un 10!!!

Publica un comentari a l'entrada