dissabte, 8 de desembre del 2007

QUÈ OCORRE AMB EL MULTIFUNCIONAL? per Josep Melero, Regidor del BLOC

El Bloc, quan governava, va defensar l’edifici multifuncional per la demanda social que hi havia per part de les associacions de disposar d’un local per a les seues activitats. Continuem pensant el mateix, però ara estem a l’oposició i els que governen no tenen cap intenció d’acabar-lo, i les presentacions falleres estan a la porta; el compromís del Bloc era que estaria acabat i així estava tot organitzat. Ara el govern està fent l’oferta de llogar el Cinema King per a eixir del pas, i van dient que al multifuncional només caben 486 persones. Respecte d’estes dos qüestions el Bloc manifesta:
1r. El Cinema King no compleix el mínims requisits de seguretat per albergar un espectacle públic. La llei de locals públics diu que al voltant de l’edifici han d’existir corredors d’almenys 5 metres d’ample, amb eixides d’emergència; que ha d’haver accessibilitat per als camions de bombers i ambulàncies; que ha de ser accessible als minusvàlids, i disposar de lavabos condicionats. Res de tot açò i encara de més coses té el cinema, raó per la qual, si finalment els propietaris lloguen el local, el Bloc demanarà un informe de legalitat als tècnics municipals i als bombers, i actuarem en conseqüència.
2n. Baixauli ha dit que al Multifuncional només hi caben 486 cadires. Açò no és veritat, o ho és a mitges. Sobre plànol hi han 486 cadires fixes, però com que l’edifici està dissenyat per a disposa o llevar les cadires, l’aforament pot créixer legalment fins a 912 persones, a raó de 1 persona per 0,5m2. És obvi que es tracta de persones dretes, però en cas de llevar les cadires fixes i posar-ne de fusta o de plàstic blanc corrents, l’aforament podria créixer fins a les 700-750 persones. En definitiva és una qüestió de voluntat no de que no càpiguen.
Un altra cosa és que vullguen manipular el tema per tapar el seu propi fracàs, davant les demandes socials.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada