dijous, 8 de gener del 2009

EL BLOC CONDEMNA L’ATAC A LA FRANJA DE GAZA PER PART D’ISRAEL I S'ADHEREIX ALS ACTES DE CONDEMNA


El BLOC ha condemnat l’atac de l’exèrcit d’Israel contra la franja de Gaza, que ha provocat la mort de més de 350 persones i milers de ferits. El secretari general del BLOC, Enric Morera, ha criticat la brutalitat d’aquest atac indiscriminat i el fet que Israel argumente legítima defensa quan és notori que la proporcionalitat ha brillat per la seua absència.

Morera ha lamentat que siga, novament, la població civil palestina qui haja de patir de nou la pèrdua de vides, misèria i destrucció per causa del conflicte polític i militar que enfronta a Israel i Palestina. El secretari general del BLOC ha expressat que aquest atac, unit al llançament de coets per part d’Hamas, està alimentant una espiral continuada de violència que no contribueix en res a la solució pacífica del conflicte entre Israel i Palestina.

El BLOC ha demanat a la Unió Europea molta més diligència a l’hora d’exigir que cessen els atacs d’Israel contra la franja de Gaza i ha exigit que deixen de banda el cinisme habitual i que no posen data per a la fi dels bombardejos. “La UE ha d’exigir un alto al foc immediat, un cessament dels bombardejos immediat i una eixida política que evite més morts. No podem consentir que Israel es salte resolucions internacional, vulnere drets humans i la UE encara li done un termini per a que ho faça. A més, exigim a la UE que evite una invasió terrestre per part d’Israel a la franja de Gaza, perquè agreujaria la situació i provocaria encara més morts”.


El BLOC ha apostat per una solució pacífica del conflicte, per l’obertura de corredors que faciliten l’ajuda humanitària en Gaza, pel reconeixement de l’existència de dos pobles que tenen dret a tindre el seu estat cadascú, pel reconeixement de cada poble a l’altre.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada