dimecres, 25 d’abril de 2012

25 D'ABRIL, 305 ANYS PATINT LA CRISI DE NO SER UN POBLE LLIURE


El 25 d’abril els i les valencianes celebrem la diada de les llibertats nacionals. Aquesta data no ha estat escollida a l’atzar, un 25 d’abril de 1707 el regne de valència va caure a conseqüència de la derrota austriacista a Almansa. Any rere any commemorem aquest dia per diversos motius, però el més important és que va suposar una gran derrota per a nosaltres, com a poble. Arrel d’aquesta fita històrica, els i les valencianes hem hagut de sofrir multitud d’atacs que han intentat fer minvar la nostra identitat. Des del decret de Nova Planta, que encara avui ens està marcant el nostre present, passant per la supressió dels Furs (les nostres pròpies lleis), els intents d’erradicar la nostra cultura per una visió hispanocentrista, sumant-li una dreta valenciana corrosiva que ofrenà les nostres glòries a espanya a principis del segle XX, i una transició que va intentar fer pal·liar el sentiment nacionalista valencià. El 25 d’abril és, per a nosaltres, una diada de lluita, reivindicació i resistència, per recordar que som i serem un poble viu i combatiu.

La situació econòmica que estem sofrint actualment al nostre país és conseqüència directa de la nefasta gestió de la dreta valenciana. Una dreta més preocupada per obtenir beneficis a costa de totes i tots els valencians que no pas en buscar dotar-nos d’infraestructures aptes per un model sostenible. La nostra visió a la resta de l’Estat i a Europa està malmesa, veient la nostra terra com una zona de lladres i corruptes. Des del BLOC-Compromís pensem que cal assenyalar bé els culpables i recuperar la nostra imatge, perquè el poble valencià és honest, obert i acollidor. A això li hem de sumar l’espoli fiscal que venim patint des de fa centenars d’anys, i és que els valencians paguem molt més a l’Estat del que rebem, precaritzant-se encara més els nostres serveis públics.
Gràcies a la seua política hem perdut el nostre sistema financer, i hem passat de ser el 4rt banc de l’Estat a haver de ser intervinguts; tenim una RTVV apunt de fer un ERE i que des de fa molts anys està sotmesa a la propaganda política de la dreta; amb la reforma de l’últim estatut d’autonomia el nostre nivell d’autogovern és irrisori; la Generalitat valenciana està en un estat de fallida on els més afectats són els xicotets i mitjans proveïdors d’aquesta. Xicotetes i mitjanes empreses que veuen com els impagaments són la tònica diària.

Però per sort, existeix un poble sota aquests governs que ens desgovernen. Un munt de gent que estima la seua terra i la seua cultura; orgullosos de ser valencians i valencianes sense cap mena de sentiment d’inferioritat. Que al llarg del temps s’han preocupat per aquest xicotet país. Han lluitat per la llengua, per la nostra cultura, han apostat per un altra forma de fer política. Per tota aquesta joventut que ha demostrat estar disposada a eixir al carrer contra la repressió. Per la nostra #PrimaveraValenciana. Fem que el nostre crit arribe a aquells que no ens volen escoltar; fem-los fora i prenem nosaltres el destí de la nostra terra.
VISCA EL PAÍS VALENCIÀ LLIURE I SOBIRÀ !!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada