dissabte, 31 de març del 2007

Una romanesa a la llista electoral

Notícia apareguda el 14 de febrer a Las Provincias

El Bloc de Silla incorporarà en la seua candidatura a les municipals a una jove de Romania per a representar als immigrants arribats al poble.
La inclusió d’estrangers de la Unió Europea en les llistes electorals és el normal en poblacions de la costa, sobretot a Alacant, on viuen important colònies d’alemanys, anglesos o holandesos. No obstant això, en l ‘Horta aquests col•lectius eren una minoria quasi insignificant. Però amb l’arribada de la immigració dels països de l’Est açò ha començat a canviar. En la majoria de municipis de l’àrea metropolitana de València resideixen nombrosos estrangers de nacionalitat romanesa. Fins a ara no podien votar en les municipals, però a l’entrar en la Unió Europea podran fer-lo.
Per això, en les llistes electorals de les eleccions municipals també volen contar amb els immigrants arribats d’altres punts. Aquest ha estat el cas del Bloc de Silla, que a l’hora d’elaborar la seua candidatura ha decidit incorporar a una jove romanesa, Mikaela Georgeta, en representació del col•lectiu que viu en el municipi. La candidata de la formació nacionalista duu diversos anys residint en el municipi de Silla i treballa en un conegut restaurant de la localitat.
L’alcalde i candidat del *Bloc para les pròximes eleccions, Josep Lluís Pitarch, va explicar ahir que la nova candidata anirà a partir del nombre deu en la candidatura i va assegurar que “ha estat inclosa per a contar en la llista amb representants de les persones que han arribat als nostres municipis. No només anirà ella en la llista, també elaborarem la nostra propaganda electoral en llengua romanesa i arreplegarem les seues reivindicacions en el nostre programa”.
En Silla el col•lectiu romanès supera els 200 habitants, encara que no tots podran votar perquè parteix d’ells són menors. El Bloc vulgues arreplegar les inquietuds i necessitats dels immigrants, per això ha decidit la seua assemblea local a l’hora de formar les llistes poder dur a una veïna d’aquesta nacionalitat. Els romanesos votaran per vegada primera en unes eleccions, ja que van entrar a formar part en la Unió Europea enguany.
El Bloc de Silla ha estat el primer de la comarca a incloure per als pròxims comicis la cara d’un immigrant romanès, però com explicava el seu alcalde espera no ser l’únic. En altres províncies, com a Castelló, l’arribada dels ciutadans romanesos a la política arriba de la mà d’un nou partit creat per a poder reivindicar les seues necessitats. Esperen aconseguir algun regidor en municipis castellonencs.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada