dissabte, 31 de març del 2007

Discurs de Josep Pitarch en l'Acte pel Multifuncional

Pel seu interés us reproduïm a continuació el discurs de Josep Pitarch en l’acte del passat diumenge per l’Edifici Multifuncional



Veïns i veïnes, En primer lloc: l’enhorabona a tots! Avui serà un dia memorable pel que estem fent: encastar en un dels murs d’aquest edifici un document, el que acaba de llegir el president de la Junta Local Fallera, que és un compromís ferm de la societat de Silla i dels partits que donem suport a l’actual govern municipal, en el sentit que l’edifici s’acabarà, passe el que passe i per damunt de tot. L’aposta que fem en este acte no és gratuïta sinó que ens han obligat les injustes amenaces que s’han llançat sobre el projecte, per part de qui no ha estat capaç de fer ni un edifici com este ni res que s’assemble.

Haver vingut avui ací i haver-se compromès tantes entitats, com les que signen el document, és una acció profundament democràtica, que els partits polítics devem respectar: el poble vol aquest edifici, perquè el necessita, el poble l’exigeix i l’edifici es paga amb diners públics, o siga del poble, per tant si ningú intenta tòrcer aquesta voluntat incorrerà en un acte antidemocràtic i es posarà enfront dels interessos i de la voluntat populars.

Així que devem felicitar-nos pel que està passant ara i ací. Com en l’antiguitat, tota la tribu unida, tots els sillers i silleres units, ens hem compromès o conjurat en defensa d’un bé comú, en defensa d’un edifici que serà el gran Casal de tots, un gran edifici per a menesters socials de diversa índole. I no serà esta l’única instal•lació pública, sinó que en tindrem altres, quan siga possible, i per a altres menesters (com el cinema King, un Auditòrium musical, etc.): per quina raó Silla no ha de tindre, com tots els pobles de la categoria que el nostre, locals suficients per als seus actes públics, per a les seues activitats culturals i socials? Malintencionadament, com correspon a les mentalitats acomplexades que s’oposen a este projecte, s’ha volgut confondre l’acte que estem realitzant, nascut de la demanda que públicament ens feu el President de la Junta Local Fallera al govern municipal la nit de l’Exaltació Fallera: “que no se detinga esta construcció i que s’acabe el més aviat possible”. El govern quatripartit estem d’acord i jo, en el seu nom, manifeste i em compromet a què s’acabe el més aviat possible, o siga enguany! I els qui no estiguen d’acord que alcen la mà:.. (no han vingut!). Doncs, ja s’hi veu. Ací estem els que estem d’acord.

Una notícia que vull avançar-vos és que el dia 12 de maig se celebra la Trobada d’Escoles en Valencià, que enguany es celebra a Beniparrell. Doncs bé, els escolars de Silla que vullguen assistir, amb els seues mestres i pares i mares, es concentraran ací, en el MULTIFUNCIONAL i des d’ací caminant arribaran a Beniparrell. Això serà una altra manera de dir que este edifici multifuncional està cridat a ser fins i tot un lloc d’encontre social i que seran les escoles qui l’estrenarà, i a partir d’això tota la resta! Gràcies a tots els que heu signat, a tots els que heu vingut i que comence la disparà!


Josep Pitarch, Alcalde de Silla, amb Ximo Pérez, President de la Junta Local Fallera i els altres regidors del Govern durant l’Acte de Compromís per l’Edifici Multifuncional.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada