dijous, 29 de gener del 2009

EL BLOC DENUNCIA QUE LA NAU ON ESTAN FENT-SE LES PRESENTACIONS NO REUNEIX LES CONDICIONS DE SEGURETAT QUE MARCA LA LLEI.

El Bloc de Silla ha denunciat públicament que l'Alcalde de Silla, Francesc Baixauli, ha ignorat els informes dels tècnics municipals i ha cedit a les falles de la localitat una antiga nau industrial per a la realització de les presentacions falleres que no compleix amb els requisits mínims de seguretat i salubritat que estableix la llei per a la realització d'espectacles, activitats recreatives i establiments públics.
Segons el portaveu del Bloc de Silla, Josep Ll Melero, la negativa de Baixauli a acabar l'edifici multifuncional, que es va començar la passada legislatura quan ostentava l'alcaldia el Bloc i que van demanar de forma unànime les associacions culturals de Silla, l’ha dut a posar en perill la integritat física de centenars d'adults i xiquets al cedir una instal·lació que segons els tècnics municipals no compleix amb els requisits necessaris que estableix la llei per a la celebració d'actes de presència massiva de públic com són les presentacions falleres. A més la instalació no compta amb la preceptiva llicència municipal i no ha sigut legalitzada davant la Conselleria competent com marca la llei i recorden al seu informe els tècnics municipals que han informat a requeriment del Bloc.

Josep Melero es reunirà amb els presidents de totes la falles i amb el president de la Junta Local Fallera per a informar-los sobre la situació i d'aquesta manera que puguen prendre una decisió, o almenys perquè informen als pares de quin és l'estat del recinte i que aquestos puguen decidir si mereix la pena posar en perill la integritat física dels menors que estaran presents a les presentacions.

Així mateix Josep Ll Melero ha lamentat que una falla ja haja fet les seues presentacions sense haver estat informada de les irregularitats el que considera una irresponsabilitat per part de l'equip de govern i en particular de l'Alcalde. A més s'ha contractat un segur sense informar a l'asseguradora dels informes de l'arquitecte tècnic i de l'arquitecte municipal amb el que amb tota seguretat la assegurança contractada en aquests moments no té el més mínim valor el que agreuja, encara més si cap, la situació en la qual es van a desenvolupar aquestes activitats.

Finalment Melero ha anunciat que demanarà responsabilitats a tots els que han permés aquesta situació ja que amb tota probabilitat Baixauli ha comès un acte de prevaricació al posar en greu perill a la població amb l'única finalitat de salvar-se políticament i com a conseqüència de la seua negativa de dotar a la població amb l'edifici multifuncional que està pràcticament acabat però paralitzat per ser un projecte en el qual no ha tingut cap protagonisme polític.
Punxant en aquestos enllaços podeu vore les conseqüències que ha tingut la denúncia a Horta Noticias i a Las Provincias.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

en la meua falla estan esperant la reunio en Melero, per a quan pensa cridar al president??, si se espera un poc mes ja hauran pssat les presentacions.

Anònim ha dit...

jo crec que ahir ni hi hague ninguna reunio, per que jo soc president i vos asegure que estava en el sofà de m´ha casa veient la tele.

Bloc de Silla ha dit...

S'ha parlat abans de les presentacions amb el president de la Falla del Port, del Mercat i de la Falla del Poble. Sempre abans de la cel.lebració i la setmana que bé ho farem amb Sant Roc i Reis Catòlics per a informar-los dels informes del tècnics que són contundents. Baixauli pot dir el que vullga, la realitat és la que és i com a representants públics no podem amagar el cap baix del ala.

Anònim ha dit...

I on estaveu quan governava pitarch, i les presentacions es feien al coliseo, en un local saturat de gent, en un primer pis amb dos escales (una de elles inutilitzada per l'escenari) que com a molt cabien 3 persones baixant a l'hora i les portes d'emergencia tancades amb candat???

Àngel Pérez ha dit...

Vergonya és el que tindrien que tindre les falles de Silla en realitzar les presentacions en tan penós estat.En un lloc sense cap mesure de seguretat.

Bloc de Silla ha dit...

Quan el BLOC va gorvernar a Silla era conscient de les limitacions de les associacions i per això ens vam posar a treballar per solucionar els seus problemes: vàrem facilitar formes de finançament per a que les Falles adquiriren casals, vàrem posar en marxa el projecte del multifuncional per oferir a associacions de Silla un espai on realitzar actes culturals, i en qualsevol moment vàrem establir una relació d'igual a igual i de sinceritat, entre l'Ajuntament i la Junta Local Fallera, cosa que l'autòcrata i el mentirós de Baixauli no ha fet de moment.

El BLOC té la consciència tranquila amb el seu treball a Silla, cosa que altres no per les seues promeses imcomplides i les seues mentires.

Però caldrà que fem memòria de tot açò.

Anònim ha dit...

Vos puc asegurar que este es el millor local en el que se han fet presentacions en este poble,
ni el coliseo, ni la sirena, ni la nau de l'any passat, ens oferisen, la capacitat, la comoditat de muntatge i desmuntatge, i les medides de seguretat que ens oferix aquest lloc.

i hui per hui es l'unica i millor opcio, ja que sabem que tant el multifuncional, com el king estan ara mateixa parats, per tant, ara mateixa la millor solucio es esta,
per tant si digueu que no esta en condicions,
quina solucio aporteu vosaltres, per a ferles enguany???
les aplasem, les anulem, on les fem??? fiqueu una solucio alternativa, no sols critiqueu la unica que hi ha.

Bloc de Silla ha dit...

Sóc Josep Melero regidor del Bloc, el tema del Coliseo era distint al de la nau. Perquè? Doncs perquè el Coliseo era privat i l'ajuntament va fer tots els tràmits administratius pertinents per a que es tancara. De fet està tancat. En este cas la responsabilitat caia entre dos entitats privades una falla i un empresari. L'Ajuntament va fer el que havia de fer instar a la remodelació o al seu tancament com ha ocorregut.

Segon, el Bloc quan governava i coneixent el problema va posar en marxa el multifuncional, que Baixauli odiava i odia a mort, per a què totes les associacions de Silla tingueren un lloc on poder fer les seues activitats. Podem discutir si ens agrada més o menys però al menys era un lloc adecuat. Com que Baixauli no vol acabar el multifuncional perquè no va xuclar res políticament està fent el que fa, mentir sobre el CineKing, posar les falles en el dipòsit dels cotxes, i finalment posar les falles en una nau que no reuneix les condicions de seguretat, no ho diu el Bloc ho diuen l'arquitecte i l'arquitecte tècnic de l'Ajuntament. Tot menys acabar el multifuncional.

Finalment, el Bloc ha volgut alertar de la irresponsabilitat de Baixauli i com la cabuderia de no acabar el multifuncional el porta fins i tot a posar en perill la gent a major glòria de les seues dèries. Si haguerem volgut tancar el local només calia cridar a la policia autonòmica i ja està, no ho hem fet pel respecte que ens mereixen les families de les falleres majors i presidents infantils que dipositen una gran il.lusió en este fet.

El Bloc, ni cap representant públic minimament responsable pot quedar-se callat davant esta situació. Una pregunta per acabar: Perque ni l'alcalde ni cap regidor ha eixit a la premsa desmentint la informació que dòna el Bloc? NO ho fan perquè no poden, és veritat el que diem i els papers estan a l'Ajuntament per a qui vullga consultar-los.

Salutacions a totes les comissions falleres de Silla.

Anònim ha dit...

A Silla les alternatives per fer les presentacions son actualment el Teatre de la Plaça o la Lírica. No podem dir que les falles s'hagen menejat per tal de buscar alternatives a un magatzem que dona llastima per les seues mesures de seguretat.
O com fan les falles d'altres localitats, busquen altres llocs fora de la seua localitat per fer la presentació.
Si les falles no reivindiqueu un espai que tinga unes condicions de seguretat dignes per fer les presentacions que vos curreu durant l'any. La resta de la població no crec que ho faça.
El que més m'assombra és que les falles o JLF (no m'enrecorde bé) va signar un manifestat per tal que s'acabara el multifuncional. On està el compromís social de les falles en respecte del multifuncional?
No sigau hipòcrites i no aneu diguent que la cutre nau de vamasa és el millor lloc que hagueu tingut per fer les presentacions. Que per ara no heu tingut cap problema de seguretat, però si haguera passat una desgràcia, que? de que seria la responsabilitat? de l'ajuntament? de les falles?
Personalment pense que el que prima és la seguretat després la vistositat de l'esdeveniment. Per què ja que feu una feina durant tot l'any que menys, i repetisc, fer-ho en condicions.

Publica un comentari a l'entrada