dijous, 22 de gener del 2009

EL BLOC DE L'HORTA SUD RECLAMA A ADIF I A FGV L'ADEQUACIÓ DE LES ESTACIONS DE LA COMARCA


El BLOC de l’Horta Sud ha decidit sumar-se a les reivindicacions del col·lectiu de Catarroja per així fer front comú a una demanda d’accessibilitat, per a les persones amb mobilitat reduïda, a les estacions de tren i metro de la comarca que encara no estan adaptades.

“Trobem que fa falta una adaptació immediata per aquelles persones amb mobilitat reduïda i que van en cadira de rodes, que no poden gaudir del transport públic. Estacions com la de Alfafar - Benetússer (pertanyent a ADIF, encara que aquesta registra nombroses queixes donat que l’ascensor que dona accés a les andanes quasi sempre està fora de servei) o Torrent Avinguda (pertanyent a FGV) son les úniques que podem trobar adaptades a la nostra comarca. La resta d’estacions pertanyents a ADIF o FGV no compten encara amb la l’adaptació per a persones amb mobilitat reduïda que es puga permetre una independència de cara a poder gaudir del transport públic ferroviari”.

“No sols això, també demanem l’eliminació dels ja perillosos passos a nivell per a vianants i cotxes que encara existeixen a les estacions de FGV i ADIF.”

Des del BLOC de l’Horta Sud estan d’acord amb les paraules del regidor a l’ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, “Renfe menysprea a les persones que tenen algun tipus de problema de mobilitat”. I les trasllada també a FGV, “que pareix ser està adaptant totes les estacions subterrànies de la L-1, però les exteriors les te totalment abandonades des de fa anys sense preocupar-se pel seu estat”.

Estat de les estacions:
- Silla, no hi ha ascensor per tal d’accedir a les andanes centrals de l’estació per als viatgers que venen de València direcció Gandia i Moixent o per als que van direcció a aquestes dues localitats. També per als que van direcció València dels trens provinents de Moixent.

- Catarroja, no hi ha ascensor per tal d’accedir a l’andana on paren els trens direcció València o per a la gent que prové de la línia de Gandia o Moixent i baixa a Catarroja.

- Massanassa, no hi ha pas subterrani per tal d’evitar les vies ferroviàries.

- Alfafar – Benetússer, encara que està adaptada l’ascensor està fora la majoria de vegades i veïns de les localitats d’Alfafar, Benetússer i Sedaví han posat reclamacions i queixes en dita estació, pas a nivell per a vianants i cotxes en el casc urbà.

- Aldaia, no hi ascensor per accedir als trens que van direcció Bunyol/Utiel o per a les persones que van a Alaquàs i que provenen de València Sant Isidre.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada