dilluns, 8 d’octubre de 2012

MANIFEST 9 D'OCTUBRE COMPROMÍS PER SILLA


Per segon any consecutiu l’Ajuntament de Silla ha decidit no fer cap tipus de acte, ni festiu, ni institucional, ni simbòlic, res de res, per al 9 d’octubre, el dia de la celebració del naixement del poble valencià. L’excusa? La de sempre, no hi ha diners, però és de veres que no hi ha diners, o calen diners per honorar ni que siga simbòlicament un dia tan senyalat?

Des de Compromís per Silla pensen que si hi van haver diners per a bous, necessariament haurien d’haver diners per a celebrar la festivitat del 9 d’octubre. De fet la nostra proposta de reduir a la meitat els dies de bous va ser desoïda, si de veres no hi havia diners per a tot, haver-los repartit. Pensem però que no és una qüestió de diners, penjar un penó que ja té l'Ajuntament a la façana d’un edifici públic, fer un acte institucional simbòlic, el que es vullga, no necessariament ha de suposar una despesa inassolible, i vist el que hi ha la qüestió és més bé política que altra cosa.

El PP ha decidit que el 9 d’octubre no hi ha res que celebrar, de fet al Ple de Silla, i per boca d’un regidor de la seua bancada, ja es va pronunciar clarament en contra de les autonomies i de la seua personalitat. No està mal que es lleven la careta, nosaltres ja ho sabíem, però no està de més que ho sàpiguen els demés.

Compromís per Silla considera que ara més que mai cal reivindicar el 9 d’octubre no tant com una festa sinó com un dia de reflexió col·lectiva dels valencians davant l’atac sense precedents que està patint el nostre poble per part de la dreta espanyola. Volen acabar amb el nostre estat del benestar, amb la nostra personalitat com a poble acabant amb l’ensenyament del valencià, i malgrat la discriminació que patim en finançament i inversió en infraestructures per part del govern , els del PP valencià continues com corderets oferint noves glòries a una Espanya que no ens respecta i ens veu com un lloc d’on treure diners per mantindre un estat en fallida i sense viabilitat.

Compromís per Silla no es resigna, ni ara, ni mai a què el 9 d’octubre es deixe de celebrar al nostre poble, és per això que demanem els ciutadans i ciutadanes que un dia com aquest, i a falta de festa, reflexionen i traguen les conclusions oportunes, de com i per què hem arribat a aquest situació, i prenguen les mesures que consideren convenients.

Visca Compromís per Silla
Visca Silla
Visca el País Valencià

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada