dilluns, 10 d’octubre de 2011

MANIFEST 9 D'OCTUBRE

Diumenge, i davant la manca de d'actes pel d'octubre a Silla, el Bloc-Compromís Per Silla va decidir llegir un manifest reivindicatiu a la Plaça del Poble que ara us reproduïm


L’ajuntament de Silla ha decidit no fer cap acte commemoratiu el dia que celebrem el naixement dels valencians com a poble, amb l’excusa que aquest 9 d'octubre arriba en un marc de profunda crisi econòmica, social, política i moral. Una crisi global del capitalisme financer que posa en evidència les contradiccions d’un sistema que es fonamenta en l’acumulació de la riquesa mundial per un grup cada vegada més reduït de persones, mentre que la immensa majoria de la gent veu deteriorades les seues condicions de vida. Tot açò és de veres, però la crisi no pot servir com excusa per a retallar l’estat del benestar mentre es donen diners als banquers a mans plenes, i encara menys per no fer res com ha succeït amb el 9 d’octubre al poble de Silla. Llegir un manifest, penjar un emblema valencià a la façana de l’ajuntament, són coses que no costen diners, la qual cosa ens fa sospitar que l’excusa de manca de diners no només els està servint per retallar l’educació o la sanitat públiques, sinó també per obviar un dia d’alegria i d’orgull per a totes i tots com ha de ser el 9 d’octubre. El temps posa a cadascú al seu lloc, i sembla que al PP l’està posant de manera accelerada, s’han llevat la careta, no tenen prou amb llevar-nos les coses més bàsiques, també ens volen fer desaparèixer com a poble. El Bloc-Compromís per Silla no consentirem ni una cosa ni l’altra.

Sobren motius per a la indignació i la mobilització, i si fem cas a les enquestes, pot ser que les properes eleccions generals seran guanyades pel Partit Popular. Aquesta eventualitat és especialment preocupant si reparem que els seus ders estan amagant les receptes per traure'ns de la crisi, sense cap dubte perquè no les tenen. És obvi que, en quant a retallades de l'Estat de benestar, el PP no s’allunyarà del gu seguit pels partits de la dreta i l’extrema dreta europea. El problema afegit és que el PP també destaca pel seu centralisme, clericalisme, autoritarisme en l’exercici del poder, rebuig de les nostres llibertats individuals i col·lectives com a poble i sobre tot per confondre els afers públics amb els privats.

La nostra ntesi de valencianisme, d’esquerra transformadora i d’ecologisme ha estat el veritable ferment d’una alternativa que reclama posar el nostre país i els seus ciutadans com a centre de qualsevol actuació política. La nostra fermesa contra la corrupció i la nostra aposta per un govern totalment democràtic i participatiu ens han col·locat al centre del debat polític, a la nostra terra i a tot l'Estat. Ara tenim l’oportunitat, 75 anys després que Vicent Marco fora diputat a les Corts Generals, de tornar a tindre un diputat valencianista d’esquerres i ecologista a Madrid que defense els nostres interessos com a poble. Si no ho fem nosaltres, no ho farà ningú per nosaltres. La prova la tenim huí i ací.


A l’igual que el republicanisme valencià va ser en altres èpoques una guia per a tots aquells que a l'Estat espanyol desitjaven un veritable canvi polític, ara hem de tenir prou maduresa per no disminuir el nostre impuls i, ben al contrari, projectar- lo a cada poble i ciutat i el 20 de novembre també al Congrés i al Senat. Mentre uns segueixen oferint glòries tòpiques a Espanya, nosaltres anem a oferir el model valencià de democràcia avançada, de sostenibilitat ambiental i de progrés social que representem i que ja ha tingut el suport de desenes de milers de persones. No som la perifèria de ningú, sinó l’exemple a imitar per bastir les noves opcions transformadores per un País Valencià més just, més democràtic i amb més consciència nacional.

Visca el Bloc-Compromís per Silla Visca Silla Visca el País Valencià

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada