diumenge, 17 de juny del 2007

DISCURS DE JOSEP L MELERO A L'ACTE D'INVESTIDURA DE L'AJUNTAMENT DE SILLA



Senyores, Senyors, Regidors i Regidores electes,

El Bloc votant-se a si mateix ha volgut reivindicar la magnífica gestió que ha fet, juntament amb altres forces polítiques, des de l’Alcaldia d’este ajuntament durant els darrers 4 anys. Volem significar amb aquest vot al candidat electe del Bloc que estem segurs que l’opció del Bloc ha estat una garantia de transparència i bon govern, com ha demostrat sobradament el nostre alcalde Josep Lluis Pitarch. La ciutadania no ho ha entès així i amb el suport rebut ens ha demanat que s’en anem a l’oposició, això és el que farem els pròxims 4 anys, una oposició valenta, contundent, rigorosa, raonable i que mirarà de defendre els interesos del nostre poble i els seus ciutadans. Perquè des de l’oposició també es fa política i en una democràcia és tan important el partit que governa com els partits que fiscalitzen des de l’oposició

El Bloc té i tindrà vocació de govern i continuarà pactant i fent política amb eixa intenció; som conscients que juguem amb desavantatge i que cada vegada més la política té més semblances amb el futbol on o eres del Barça o eres del Madrid, tota la resta són percebuts com comparses que tenen el destí d’animar-los la festa als grans. Estem segurs que amb la plantilla que tenim, la nostra gent i les nostres llistes electorals, tard o prompte donarem la sorpresa, tot i que no eixim a la tele, la ràdio no parla de nosaltres i els diaris ens utilitzen, una vegada cada cuatre anys, per fer-los els joc als de sempre.

Els del Bloc entenem que les majories absolutes, i el bipartidisme, són la reducció de la democràcia a la seua mínima expressió, una degeneració bicromàtica on només existeixen dos colors roig o blau, blanc o negre, una fotografia trucada de la realitat social on la varietat d’opinions, creences, posicions polítiques, i maneres de viure no es veuen reflectides a les institucions públiques, el que causa el progressiu allunyament de la classe política i la ciutadania. Reivindiquem els pactes de govern entre majories i minories, com la millor manera d’arreplegar els matisos d’opinió, i garantir una doble fiscalitat a l’hora de governar, la que fa l’oposició des de fora, i la que fan els partits que conformen un pacte, des de dins i entre ells. És clar que no hem sabut transmetre a la ciutadania una questió tant ximple, i lògica, però continuarem insistint i no defallirem en la nostra tasca, perquè representem 577 veïns d’este poble que ja pensen com nosaltres.

Anem a continuar influint en la política de Silla, com hem fet fins ara, i no ens preocupa ser el blanc de crítiques, infamies i insults perquè sabem que sense la nostra aportació a la vida política local huí la pista passaria per les Eres, i ningú no es plantejaria fer un parc, o tindre una piscina coberta a eixe lloc del poble. Estem preocupats i ocupats en ser l’única veu valencianista en este consistori i en defensar la nostra cultura i la nostra manera de vore el món, una manera de vore’l on l’educació i el benestar per a tots són les forces principals que ens mouen, i on no té cabuda la intolerància, la corrupció ni les imposicions religioses ni ideològiques. Reivindiquem el talent, el lliure pensament i la llibertat d’expressió com a motors del canvi i la garantia d’un món millor.

Felicitem al nou equip de govern i al nou alcalde-president a qui desitgem la millor de les sorts, i emplacem a tots, govern, i als que com nosaltres estan a l’oposició, a dignificar amb la nostra actitud la institució més important que tenim els sillers i les silleres. Donem exemple i fem que la raó siga l’única arma infalible a la casa de tots, no deixem que els prejudicis no ens deixen vore el camí del bé comú, i enterbolisquen la convivència pacífica entre tots els ciutadans de Silla. Moltes Gràcies.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada