dimecres, 23 d’abril del 2008

A PAGAR I A CALLAR

El Partit Popular del País Valencià arran de la presentació i discussió dels Pressupostos Generals de l’Estat, ha decidit prendre la bandera del victimisme demanant més inversions de l’Estat al País Valencià. La veritat és que l’Estatut d’Autonomia, aprovat recenment pel PP i el PSOE, no contempla cap disposició per garantir la inversió dels Pressupostos Generals de l’Estat al País Valencià un greu error denunciat pel BLOC en el seu moment. Altres territoris de l’Estat sí que en tenen, no només Catalunya, sinó també Andalusia i les Illes Balears, on el PP va votar a favor de les respectives reformes estatutàries.

Les consequències d’açò són que els valencians i valencianes hem estat discriminats econòmicament amb els diferents governs del PP i del PSOE, mentre que els nostres indicadors de benestar (sanitat, educació, infrastructures, etc.) són inferiors a la mitjana espanyola. La distribució territorial de la inversió publica de l'Estat efectivament realitzada entre els anys 1997 i 2003 mostra que la mitjana destinada al País Valencià sols arriba al 5'15 % del total, molt lluny del percentatge que representem en PIB i població (10 %) mentre que les autonomies més beneficiades van ser Andalusia, Madrid i Castella-Lleó.

Ara part del PSOE, els d'Extremadura s’agafaven el cap per la por que tenen a que es conega esta informació, diu que publicarà les balances fiscals, és a dir el que paguem i rebem els valencians de Madrid, cosa que fins ara s’han negat tant el PP com el PSOE. Dades del BBVA que calcula les sues pròpies balances fiscals diuen que el resultat és un dèficit fiscal per al País Valencià de 3.762 milions d’euros (600,000,000,000 de les antigues pessetes) l’any 2000, aproximadament el 6’3 % del PIB. O el que és el mateix de cada 10€ que paguem els valencians ens en tornen 4€ en inversions i l’Estat centralista s’en queda 6€. Ens costa cara Espanya als valencians o no?

Desde Madrid sempre els ha agradat enganyar-nos amb allò que deia Franco del “Levante Feliz”, que venia a dir que com que ací lliguem els gossos amb llonganises el que haviem de fer era pagar i callar. Ara eixe mite malintencionat també es desmonta i és que els valencias ocupem el lloc 10 de 17 comunitats en renda per capita que es situa en un 91% de la mitjana espanyola. En poques paraules els valencians som els que fa 10 cobrant i els que fa 3 pagant només per darrere de Madrid i Catalunya. No pensen que ja està bé de que PSOE i PP ens prenguen el pèl? No creuen que ja és hora que els valencians tinguen veu pròpia a Madrid? No és l’hora de dir fins ací hem arribat?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada