dissabte, 31 de març de 2007

Parlaments de la Presentació de la Candidatura

Pel Seu interés, vos reproduïm a continuació els parlments de 4 dels candidats, en el sopar de presentació que tingué lloc el passat 20 de Gener de 2007.

Vicent Sánchez, Secretari Local i Secretari d’Organització del BLOC JOVE
PARLEM DE FUTUR
Quan em pare a pensar en la paraula futur, em done compte de que ara mateix és una paraula i un tema molt recurrent, per exemple, en la música en valencià: com eixa cançó que parla de “Futur fotut” del grup Inadaptats, o del disc de Pau Alabajos que s’anomena “Futur en venda”, o d’aquella cançó d’Obrint Pas que parla de “Joves sense Futur”. Una visió no massa optimista del que representa l’avenir.
Tampoc puc llevar-me del cap un tros d’una obra de teatre que es va representar ací en Silla fa uns mesos, en el qual una jove actriu es preguntava irònicament “El futur? Quin futur? Això on es compra al Corte Inglés?” I bé, tant de bo fora així, i més si tinguera un bona relació qualitat-preu.
Però siga com siga, si diuen que la cultura és el reflex de la societat, és que alguna cosa roïna està passant en termes de futur. Altra prova més de que la nostra societat sembla estar malalta.
Perquè, com és possible que tinguem esta concepció tan negra del futur, si vivim al país de les oportunitats? O almenys eixa és la imatge que ens dóna Canal 9 de la nostra realitat.
I no se perquè però em dóna que eixe imatge no és el FUTUR que estan construint els polítics per als valencians. Perquè:
- No és FUTUR que el sistema de beques per als estudiants siga cada volta menys accessible. - No és FUTUR que anem a la cua d’Europa en inversions en educació. - No és FUTUR que no s’invertisca en investigació i que a més els contractes que tenen els joves investigadors siguen minsos i precaris. - Tampoc és FUTUR, que els nostres artistes, músics, cantants, no tinguen el suport del govern, quan demostren dia a dia la seua qualitat. - No és FUTUR que pares i mares valencians hagen de pagar cada vegada més serveis de la Sanitat Pública, com per exemple, les vacunacions dels nostres xiquets a un preu desorbitat. - No és FUTUR l’urbanisme ferotge que està acabant amb el nostre territori, ni el creixement tan poc sostenible que esta experimentant el País Valencià. - I no és FUTUR que els joves estiguem destinats a hipotecar les nostres vides (en tots els sentits) per tal de tindre una vivenda digna, amb uns salaris descompensats amb el nivell de vida actual.
I amb tot açò, crec que ja és hora de dir PROU, de pensar en altra forma de viure, en un altre model de desenvolupament, en convertir-nos veritablement en un País d’Oportunitats. Però sobretot, ja és hora de fer fora a tota eixos que consenteix esta situació inacceptable.
Ací al Poble, el BLOC ja està fent possible que està situació canvie: la construcció de vivendes protegides, la inversió en educació i en premis acadèmics, la defensa incondicional al Parc Natural en col•laboració amb els llauradors, el suport al teatre i als bons músics i cantants que passen i passaran per este edifici, en són una molt bona prova.
El canvi és possible. I hui estem ací per a comunicar-vos que estem disposats a continuar el projecte que ja ha iniciat el BLOC, per un FUTUR DE TOTS, PER UN FUTUR MÉS DIGNE.Enric Múñoz, Militant del Bloc Nacionalista Valencià de Silla

Bona nit a tots:
Els que em coneixeu, ja em coneixeu.
Als que no em coneixeu, vos diré que no sóc nascut a Silla, sinó a Bonrepòs i Mirambell. I que visc a Silla perquè em vaig casar amb Pau, la filla de Lluesa, i tots dos se’n varem vindre a viure ací, ja fa més de catorze anys.....
Ho explique, perquè tot i que sóc bonreposí, com no podia ser d’altra manera, també sóc siller. I des del Bloc – i ja que visc a Silla – estic disposat a treballar per a aquesta ciutadania. Per la gent de Silla.
Hi ha una cita de Confuci, el gran savi xinés, que diu que les ofenses passades ho són perquè ens entestem en recordar-les. La memòria no és exclusiva del humans; tot els animals – nosaltres ho som – tenim memòria. Però allò que si que es exclusiu dels humans és que aprenem gràcies a la memòria. Aprenem les coses que son bones i les que no ho son. Per això som deutors dels nostres records i de les coses que ens han contat. Però ens tornem esclaus de les nostres obsessions.
Jo no vull estar obsessionat pel record de les ofenses. No vull.
Per això ara i ací declare en el meu nom i en el nom dels meus companys de partit i fent honor al que hem proposat i repetit quasi obsessivament en les darreres campanyes electorals, que el Bloc és partidari del màxim consens per tal d’arribar a un bon govern de l’Ajuntament. Que el Bloc és partidari del diàleg amb tots aquells grups que estiguen disposats a xerrar. Ho recordeu?: Defensarem la millor proposta, vinga d’on vinga.
El poble de Silla i el seu Ajuntament s’enfrontaran, en la pròxima legislatura, a reptes molt interessants i a problemes que més d’una vegada ens trauran la son. I per a assolir aquests reptes, i per a resoldre aquests problemes caldrà a tots els regidors de tots els partits politics parlar molt, buscar l’acord i, en definitiva, treballar de manera eficient i eficaç per al poble, que és qui paga.
Senyors: A treballar!
Josep Melero, Secretari Local del Bloc Nacionalista Valencià de Silla

Amics i Amigues
Huí ací ens reunim amb il.lusions renovades per la proximitat de les properes eleccions de maig. Huí tenim un Bloc més preparat, i amb ganes d’assumir responsabilitat de govern a totes les institucions on els ciutadanes ens demanen amb el seu vot que hi estigam presents. No dubteu ni un moment que allà on ens demaneu amb el vostre vot que treballem el Bloc i les persones que el componen farem una gestió honesta en benefici de tots . Volem que les VOSTRES propostes siguen les nostres per que sabem que som la millor gent d’este país, la que més se l’estima, i la que sens dubte treballa dia a dia per fer-lo millor.
El Bloc a Silla amb la vostra ajuda té la intenció de continuar treballant per a fer del nostre poble un poble més humà, que mire al futur sense perdre de vista qui som i d’on venim. Si ens doneu la vostra confiança la nostra gestió de govern, o d’oposició si es precís, vetl.larà per què les politiquees que s’apliquen miren per fer creixer el nostre poble d’una manera sostenible combinant tradició i modernitat. Volem oferir una gestió transparent de la que tots vos sentiu partíceps, i a la que tots pugau aportar la vostra visió, i la vostra crítica si cal. Una gestió responsable amb els diners de tots amb els que hem segut i serem rigorosos per que son els únic que tenim i per que amb ells hem de fer realitat els somnis de tot un poble.
Nosaltres al Bloc de Silla imaginem un poble emprenedor on la seua gent estiga preparada per asumir els reptes que el nou mil.leni ens porta, un poble on invertir siga atractiu i on l’administració done suport a les persones emprenedores que vulguen desenvolupar la seua activitat entre nosaltres. Volem una economia diversa que incorpore els avanços tecnològics que cada dia es van posant al nostre abast, en definitiva una economia on les persones i el seu talent siguen l’eix central de qualsevol política, una economia democrática on el mèrit siga el motor del canvi, una economia productiva que combine el benefici privat i el de tots, i per a fer-ho posible comptem amb tots vosaltres.
El Bloc a Silla vol fomentar un urbanisme per a les persones, respectuos amb el medi-ambient i amb el carácter del poble, volem democratizar la producció d’energia fomentat la instalació d’horts solars per tal de reduïr la dependència que té la nostra societat dels combustibles fòssils i de l’energia nuclear, volem un comerç actiu dins del poble que siga accesible sense necessitat d’agafar un cotxe i que revitalitze la vida social urbana, donarem suport al treballador autònom, al xicotet i mitjà empresari, a les cooperatives i a tot aquell que propose iniciatives que fomenten l’ocupació. Volem un poble viu on els ciutadans i ciutadanes siguen el protagonista principal. Vull acabar animant-vos a que ens doneu la vostra confiança per gestionar el vostres interessos per què estic conveçut de que no vos defraudarem. Deixeu-me que vos demane que ens voteu al maig del 2007 i que demaneu a les vostres persones més properes que ens voten. Ja us dic que no vos fallarem. Gràcies i Bona nit.Josep Lluís Pitarch, Actual alcalde de Silla i Candidat a l’alcaldia de Silla

Amics i amigues, i Enric Morera en primer lloc,
El Bloc de Silla mai no hem perdut la confiança en el partit i en les persones que ens doneu suport, o siga en les nostres possibilitats. Tampoc ens han faltat mai les ganes de treballar, cosa que hem fet amb una certa gràcia i eficàcia, de manera que hem obtingut la recompensa de veure com ha anat canviant l’opinió dels ciutadans i les ciutadanes respecte a nosaltres, de manera que ara som vistos amb respecte i simpatia (i, segons de qui es tracte, també amb molta por).
Per això el crèdit de què disposem ens ha valgut per a obtindre no sols l’alcaldia sinó la possibilitat de condicionar en gran part la vida política del poble. En efecte,sense el Bloc no es pot entendre res del que ha passat a Silla i està passant. Em referisc no sols al singular pacte que mantenim amb el PP, UV i EU (que ja té 8 anys, o siga que ja pot prendre la comunió). Aquest pacte, si no haguera sigut per nosaltres ni s’hauria fet, ni s’hauria mantingut. A més a més, nosaltres hem introduït a Silla un nou tarannà de polític, concretament del polític compromés amb el seu poble, que no va a l’Ajuntament a manar, mangarrufar i cobrar, sinó a treballar com el primer, honestament i clarament i amb les mans netes!
Evidentment, la política la fem les persones i per això la llista del Bloc ha estat sempre una garantia per als qui ens han confiat el seu vot. En aquestes llistes hem participat moltes persones, i alguns ho tornarem a fer enguany, encara que no ho podrà fer una de les persones més estimades i respectades a Silla i especialment pel Bloc, Pepe Valero, de qui Empar Hostalet acaba de fer un recordatori que ens ha commogut.
El compromís de fer una bona llista ha fet que la nostra haja estat sempre la millor de totes les llistes, encara que després no ens hagen votat com esperàvem. És igual, perquè nosaltres no ens acobardem i continuem fent la millor llista de totes les que s’ofereixen al poble. En aquest sentit en els 5 primers llocs anirem: jo, Josep Lluís Melero, Enric Muñoz, Vicent Sànchez i Empar Hostalet, que acaben d’intervindre. La resta fins als vint candidats és una mostra perfecta de tot, de tot el millor de cada casa. Portarem joves, que demane que s’alcen tal com els vaja anomenant: Judit Gonzàlez, Josep Zaragozà Miravalls i Laia Perales, que enguany substitueix a son pare, Joan Perales, que no està ací perquè el seu germà ha tingut un greu problema i l’han operat avui mateix. Anirem militants veterans com Josep Magraner (ara mateix treballant al forn), Toni Blasco i Maria Josep Zaragozà (demane que s’alcen també).També aniran a la llista tres persones que encara que no són valencians de sentiment s’han integrat perfectament i se senten absolutament d’acord amb la necessitat de la integració en la societat que els ha acollit, es tracta de Manolo Garcia Maturana, d’Almeria, de Manolo Benedito, de Madrid i Micaela Georgeta Soroiu, de Romania, que tampoc està en la sala perquè està treballant al restaurant Mauri (per favor, que s’alcen els dos Manolos).
A la llista portem dos fallers importants, Ximo Pérez Sanlorenzo, president de la Junta Local Fallera i de la cooperativa agrícola La Unió, que a hores d’ara està en els actes de la falla del Mercat, però que ha promés escapar-se i vindre breument a saludar-nos, i Pere Gonzàlez, de la Falla del Poble. Finalment volem dur a la llista tres persones entranyables, tres magnífiques dones Carme Zaragozà, Fina Zaragozà i Amparo Zaragozà, per a les quals demane un fort aplaudiment. És tot un honor per a nosaltres i especialment per a mi que hagen volgut participar en la nostra llista. Moltes gràcies. Ens falta omplir el buit que ens ha deixat el malaguanyat Pepe Valero i per això estem escampant entre la gent del camp la idea que ens falta un llaurador a la llista; confiem que tindrem un voluntari i que, fins i tot, estiga ací entre nosaltres esta nit.
També tenim unes baixes enguany, Laia Giner perquè està preparant unes oposicions, el nostre ex-secretari Eduard Giner Oroval, que està fent les amèriques i que ens envia una fotografia des d’un ranxo de Mèxic i ens encoratja a seguir treballant i Pep Mulet, per la difícil situació per la què està passant degut a una greu malaltia de la filla, en nom de tots li donaré una abraçada de solidaritat i els millors desitjos de salut. Tampoc venen enguany a la llista Joan Domènech, perquè ho fa Maria Josep, ni Pau Lluesa, perquè ho fa l’Enric. Acabaré disculpant l’absència d’Albert Forner, que hauria vingut si jo haguera pogut fer eixir de casa a sa mare, cosa que no he aconseguit.
Com ha dit Melero, hem de refer les ganes de participar en la propera campanya, de comprometre’s a buscar nous vots i de treballar de cara al 27 de maig, perquè el nostre líder Enric Morera entre a les Corts Valencianes i perquè els resultats de Silla siguen molt bons per al Bloc, o siga per a treure’n 4 o 5 regidors. Moltes gràcies.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada