divendres, 26 de novembre del 2010

25 NOVEMBRE DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Judit Gonzàlez participa en la lectura d'un manifest el dia contra la violència cap a les dones.

El BLOC JOVE, un any més tornarà a participar en les manifestacions contra la violència de gènere, amb aquesta carta es vol sumar als actes que hui, dia 25 de novembre, es celebren arreu del món en contra de la violència de gènere. Aquest tipus de violència representa una xacra social que no entén ni d'edat ni de nacionalitats, ni del nivell econòmic ni cultural.

Aquest any en l'estat espanyol han estat 75 les dones assassinades pel simple fet de ser dones. Aquest fet horrible, la mort d'una dona, que ens causa estupor cada vegada que apareix a les notícies sols representa la punta de l'iceberg, són moltes més les dones que, ara mateix, estan sent maltractades psicològica i físicament.

Sovint les dones maltractades reben l'ajuda d'asistència social massa tard, moltes d'elles per por o per represàlies no ho denuncien altres ho fan quan ja no poden més, per a poder vençer aquesta por les dones maltractades han de sentir el compromís i la solidaritat de les persones que l'envolten.

Per a construir una societat més justa es necessita el canvi de la gent més jove, educant amb altres valors, més respectuósos i ensenyar recursos per actuar davant conflictes. Per a eradicar la violència masclista cal començar amb l'educació, perquè l'educació en igualtat és l'eina bàsica per a transformar la societat. L'escola, la familia, els veïns, els amics i amigues, tots tenim el nostre paper per a ajudar acabar amb la violència de gènere.

Ningú de nosaltres pot donar l'esquena al problema, la igualtat no és només cosa de les dones, sinó una necessitat irrenunciable de tota la societat i només amb el compromís de tots i totes serà possible un futur sense violència masclista.

És per tot això que el BLOC JOVE vos anima a actuar cada dia en cada poble del País Valencià per eradicar aquest tipus de violència: denunciar a qualsevol maltractador i sobretot a ajudar a les victimes, eixir al carrer per visibilitzar el problema, acudir a cursos i xarrades de formació per fer-nos cada dia millors persones.

I especialment hui, dia internacional contra la violència de gènere vos demanem que participeu a tots els actes, manifestacions, concentracions, marxes convocats als pobles i ciutats. Per fer visible la gravetat del problema, per mostrar a les víctimes que no estan soles i per a demanar a les institucions mesures més efectives i més valentes contra la violència masclista.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada