dilluns, 21 de desembre del 2009

Enric Morera substitueix Oltra com a síndic de Compromís


El grup parlamentari Compromís tindrà al secretari general del Bloc, Enric Morera, com a nou síndic. Morera substitueix Mònica Oltra, d'Iniciativa, dos dies després que els màxims òrgans de direcció de totes dues formacions (i Els Verds-EE) ratificaren un pacte electoral amb vista a les autonòmiques de 2011.

La decisió respon a un intent perquè Morera tinga «més projecció pública» en la «nova etapa». L'acord ha sigut acordat per unanimitat i presentat aquest matí en roda de premsa. D'aquesta manera Enric Morera es converteix en el primer polític nacionalista en convertir-se en síndic d'un grup parlamentari.


Enric Morera va valorar el treball de la seua predecessora, que va dir que deixa un "nivell altíssim", i va ressaltar que no es tracta d'un "abandó ni renúncia" sinó d'un "canvi per a intentar millorar" i d'una "nova etapa" que assumeix amb "confiança i il·lusió", ja que el seu grup és "l'únic que pot fer que desaparega la prepotència de la majoria absoluta del PP".

Preguntat sobre si aquest canvi pretén donar resposta a les veus crítiques del Bloc amb el nou pacte per a les pròximes eleccions, va destacar que "anteposen els projectes del partit als interessos personals" i la "idea global d'una democràcia profunda" a la situació particular de la formació. A més, va assegurar que va a "moure la perquè se sumen més grups" a la coalició, amb la finalitat d'augmentar el nombre de diputats amb els quals conta ara i dels quals va destacar els "perfils complementaris".

Segons va explicar, la seua labor com portaveu, que realitzarà d'acord amb els col·lectius i associacions externes que els donen suport, es basarà en quatre eixos que va resumir en regeneració democràtica, donar solucions en les Corts als problemes de la societat valenciana, l'economia, el medi-ambient i la defensa de la llengua i cultura valencianes.

Així mateix, va sostenir que defensarà les seues posicions "amb vehemència, però també amb la rebel·lia necessària, quan toque, per a protestar davant la majoria absoluta" i que farà "enfront de les polítiques del PP que arrasen la nostra terra", així com a la "forma de fer política". També va assenyalar que li "agradaria" que el PSPV "plantés cara a Madrid" i "reivindiqués amb més fermesa" els interessos del País Valencià.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada