dilluns, 4 de maig del 2009

EL BLOC S'ADHEREIX A LA PLATAFORMA CIUTADANA "SALVEM EL PARC DE L'ESTACIÓ"

Arran de la decisió presa per l'equip de govern local i el trànsfuga del PP d'ubicar diversos casals fallers als parcs de Silla ha sorgit una plataforma per tal de defensar el Parc de l'Estació a qui es pot sumar qualsevol associació, club, partit polític, penya o entitat que vullga. El Bloc de Silla s'hi sumarà i replegarà firmes per tal d'ajudar a la plataforma a que no s'ubique el casal al parc més antic que tenim al poble. Us mantindrem informats de les activitats a fer. Seguidament podeu llegir el manifest.



SALVEM EL PARC DE L’ESTACIÓ


El govern de Silla que encapçala el Sr Francesc Baixauli ha decidit gastar 600,000 Euros del diners que ens corresponen pel Pla d’Inversions Local (conegut com Pla Zapatero) per a construir tres casals fallers. Això vol dir que els casals fallers que seran d’us privatiu per a tres entitats privades ens constaran als sillers i silleres 600,000 Euros, cent milions de les antigues pessetes, més els solars on s’ubicaran els casals que seran terrenys públics i per tant part del patrimoni de tots però que només podran gaudir uns pocs.

Aparentment l’Ajuntament de Silla no té a hores d’ara tres solars de les característiques necessàries per ubicar-hi tres casals fallers pel que el govern de Silla ha decidit, amb el vot favorable del regidor trànsfuga del PP, ubicar els casals en tres zones verdes. De les tres zones verdes dos no estan consolidades com són el futur Parc de les Eres, on anirà el casal de la Falla del Port, la part del Parc de l’Alteró que linda amb el Carrer de València, on anirà la Falla dels Reis Catòlics, i finalment i el que és més greu al Parc de l’Estació, on anirà el casal de la Falla del Mercat.

En concret el casal de la Falla del Mercat s’instal.larà dins del parc entre l’estació de RENFE i el quiosc-bar que hi ha a l’interior del parc. Açò significa que per a poder construir el casal serà necessari tallar diversos arbres sans del patrimoni arbori de Silla i fer desaparèixer per complet una de les jardineres del parc i totes les seues plantes. A més considerem que aquesta decisió va contra la Llei Urbanística Valenciana (LUV) que prohibeix construir a zones verdes i contra les ordenances del municipi de Silla.


Esta decisió del govern municipal de Silla suposa una agressió sense precedents contra el patrimoni dels sillers i silleres a qui es deixarà sense part del primer parc construït a Silla fa 60 anys i el més emblemàtic i volgut per tots.

Es per això que manifestem la nostra voluntat de Salvar el Parc de l’Estació tal i com el coneguem per a les generacions futures, demanem que es trobe una ubicació fora del parc per al casal de la Falla del Mercat, i comminem a tots els ciutadans i ciutadanes, organitzacions, clubs, associacions culturals, de veïns i veïnes i partits polítics de Silla a manifestar lliurement el rebuig a que es construïsca al Parc de l’Estació. Per tot l’anterior creem la plataforma ciutadana SALVEM EL PARC DE L’ESTACIÓ que té la intenció de fer totes aquelles actuacions possibles i necessàries per a evitar la destrossa del patrimoni de tots.

Silla a 14 d’Abril del 2009
Plataforma Salvem el Parc de l'Estació

2 comentaris:

Toni Roig ha dit...

Una pregunta per a algú de Silla: per què es gasten 100 milions de pessetes en tres casals els del govern? És perquè el món de les Falles és un graner de vots dels socialistes o és per la raó contrària? Gràcies.

dolors ha dit...

els sillers estem indignats,els diners queen "teoria" eren, per ajudar,estan enfrontant a la gent. el parc està 60 anys, les falles 40,sense problemes, com en nom de socialisme es governa en dictadura? la gent no vol casal al parc.el alcalde ho fà per "cocos"
els cocos deuen estar, penjats als árbres

Publica un comentari a l'entrada