dilluns, 28 d’abril del 2008

PP i PSOE VOLEN QUE REGUEM AMB AIGÜES RESIDUALS

El Bloc Nacionalista Valencià, a proposta del Bloc de Silla, ha presentat un proposició no de llei a les Corts Valencianes perquè no aboquen les aigües de la depuradora de Pinedo, a la Séquia Reial del Xúquer en Benifaió (a través d’un canal que anirà pel nostre Camí de Russafa). La intenció és obligar-nos a regar amb elles, quan Silla i els pobles del final de la Séquia tenim drets sobre l’aigua del riu i l’Albufera la necessita. La proposta del Bloc és que les aigües depurades les porten a l’Assut de la Marquesa en Cullera, i des d’allí al Vinalopó (quan més llarg és el trajecte les aigües es regeneren més). La proposta és justa però va ser rebutjada pel PP i pel PSOE, deixant en evidència que a Silla diuen una cosa i a les Corts fan tot el contrari.

La demanda del Bloc era la que aprovà el Ple de l’Ajuntament de Silla, a proposta de l’alcalde Josep Pitarch, i del Consell Local Agrari, la Confraria de Pescadors, la Junta Local de la Séquia Reial del Xúquer i El Club de Piragüisme. Com malauradament esta demanda del teixit social d’este poble, va ser rebutjada per socialistes i peperos a les Corts Valencianes, ara, si no ho evitem, ens substituiran l’aigua de qualitat del Xuquer per la depurada de Pinedo, enduent-se l’aigua bona al Vinalopó perquè s’hi puguen construir xalets i camps de golf, com li explicà un alcalde de la zona a l’Estellaor.

De la qualitat de l’aigua depurada el Ministeri de Medi Ambient i ACUAMED reconeixen que no poden abocar-la directament a l’Albufera, ni a la marjal, perquè té massa nutrients; el que volen és que reguem amb ella els nostres camps, perquè els sobrants arriben filtrats a l’Albufera.. Per què eixa aigua no es bona per a l’Albufera tal i com ix de la depuradora i sí que és bona per a regar els nostres camps? Per què el PP i el PSOE no la volen per als regants del Vinalopó i ens la volen fer tragar a nosaltres?: pels vots, perquè al Vinalopó mantenen una lluita per a fer-se amb els seus vots i volem que ho paguem nosaltres!

El Bloc no està en contra de la reutilització de les aigües depurades, el que volem és que eixes aigües les utilitzen aquells que la necessiten i no ens la furten als qui a tenim drets històrics. Nosaltres també volem aigua per a tots, però que no ens furten la nostra, amb esta maniobra de les aigües depurades. I que prohibisquen, si els dixen Bono i Zaplana que són qui ho van pactar, les extraccions il·legals de la Manxa, també amb permís del PP i del PSOE. Allí també ho fan pels seus vots. Mobilitzem-nos!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada