dilluns, 18 d’abril del 2011

DISCURS DE JOSEP MELERO A LA PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA MUNICIPAL 2011



Bona nit a tots i totes, veïns I veïnes de Silla, amics I amigues, companys I companyes, Enric Morera Secretari General del Bloc i Síndic del Grup Parlamentari Compromís, benvinguts tots,

L’altre dia llegia a un diari que a València i la seua àrea metropolitana un de cada cuatre xiquets i xiquetes corrien risc d’exclusió social per falta de recursos dels seus pares i famílies per poder donar-los una vida com la dels altres xiquets i xiquetes amb qui es relacionen. La noticia em va deixar gelat per les repercussions que pot tindre en el futur de la nostra societat, un xiquet o xiqueta que sofreix exclusió social és un xiquet o xiqueta abocat a la marginalitat, la delinqüència, la manipulació, l’atur, i l’explotació. La noticia em va colpir però alhora em va animar a continuar amb la meua tasca de representant públic justament per a no tindre que llegir mai més una noticia com aquesta, de fet ja ho deia Plató, el filòsof grec, “qualsevol persona de bé hauria de dedicar una part de la seua vida a la política i el servei públic”, la política entesa en el seu significat clàssic, l’organització de la polis, la ciutat i els seus habitants. Justament ara que els polítics estan tant denostats és quan cal reivindicar la figura de la persona que ofereix el seu temps, el seu esforç, el seu talent la seua vida a servir els demés. Jo no em resigne a que s’identifique a tots els que es dediquem a la política amb la corrupció i la desvergonya, i no em resigne per què esta vocació de servir és una vocació noble, una vocació que naix del cor.

Com pot ningú quedar-se quiet quan veu que els seus conciutadans al caure la nit ixen al carrer a rebuscar als contenidors de fem? Jo no puc, ni vull, i és més, m’indigne quan veig a Silla, el meu poble, a gent obrint els contenidors buscant alguna cosa que tirar-se a la boca, quina vergonya I quin patiment. Els assegure que mai de la vida hagués imaginat que voria als carrers del meu poble imatges com aquesta, imatges que em donen força per a continuar lluitant per un món on ningú passe fam, per què no em resigne i per què sé que els privilegis que m’ha donat la societat estic obligat a tornar-los amb el meu compromís cívic i la meua acció política. Estic ací per a servir, no per a servir-me, estic ací per a dignificar l’acció política, estic ací per a què els nostres xiquets i xiquetes tinguen almenys un món com el que els meus pares amb esforç m’han deixat a mi.

Sóc conscient que no serà fàcil, la crisi econòmica ha deixat a una de cada cuatre persones sense treball al nostre poble, i el mal govern dels que han gestionat l’ajuntament la caixa buida, obres per acabar i una societat crispada i desencantada, però amb l’il.lusió de les dones i homes del Bloc, amb el seu talent, amb el seu esforç i amb el seu convenciment que les coses es poden fer millor estic segur que podrem traure endavant un poble, Silla, que s’ha quedat estancat i sense esperança.

El Bloc a qui he tingut l’honor de representar durant cuatre anys a l’ajuntament ja ha demostrat la seua capacitat per a governar este poble durant 8 anys. Ens sentim orgullosos de la feina que hem estat fent a l’Ajuntament a favor de Silla i els seus ciutadans. Des del principi de la legislatura el Bloc ha fet una oposició rigorosa i molt crítica amb el govern municipal cosa que no ens ha impedit fer propostes positives. El Bloc no vol ser ni aspira a ser el partit del NO per el NO, el Bloc vol ser una opció de govern, una opció que compleix els seus pactes i que no abandona el barco a la primera de canvi, aspirem ser una opció útil al servei dels sillers i les silleres.

Sempre que ens han deixat participar, el Bloc ha aportat propostes que han contribuït a millorar la qualitat de vida del poble, vam ser nosaltres qui vam proposar al pressupost de 2008 que es remodelara la Plaça del Poble per fer-la més digna i accessible per al vianant. Ara, i a través d’una subvenció de la Generalitat eixa remodelació serà una realitat. De la mateixa manera el Bloc va ser clau en les negociacions per a la creació de l’empresa mixta municipal de l’energia. En un principi el govern municipal volia que l’empresa fora majoritàriament privada, el Bloc va demanar que fora en un majoritàriament pública i ho vam aconseguir. La pròxima legislatura caldrà posar-la en marxa ja que com no vam aconseguir el que volien la van abandonar irresponsablement. Nosaltres la posarem en marxa per a crear llocs de treball i contribuir a la suficiència energètica del nostre poble.

La nostra acció política no ha tingut com ambició boicotejar l’acció de govern sinó influir de manera decisiva en la configuració d’un poble amb una millor qualitat de vida per als seus habitants fent política en positiu. Les majories absolutes no són bones i ho hem demostrat sobradament, sense el Bloc el nostre poble no seria com és ara, la pista passaria per les eres, no s’hagueren fet les obres de pluvials, un obra que Josep Pitarch va reivindicar amb força durant tota la seua vida política i que ara està a punt de ser acabada gràcies al seu treball des de l’alcaldia de Silla, en definitiva ambicionem ser una força decisiva en la construcció de la Silla del futur, no es pot imaginar la vida política del poble sense la força, la creativitat i la solvència intel•lectual del Bloc de Silla.

Estic convençut que entre tots i totes, si volem, podem traure Silla del pou on l’han deixat. Només cal que imaginem un poble on viure i conviure siga atractiu, on els nostres menuts reben una educació de qualitat, on els nostres majors puguen percebre la seua condició com una avantatge i no com un problema, on els joves tinguen una formació que els permeta ser ciutadans del món, trobar feina i una vivenda digna on emancipar-se, en definitiva un poble on desenvolupar normalment la nostra vida quotidiana. Els homes i dones del Bloc de Silla estem compromesos a que aquest somni siga una realitat, i estem convençuts que per a fer-lo realitat no cal gastar més del que tenim, de que no ens calen obres faraòniques que ens hipotequen de per vida. Pensem que només cal aplicar el sentit comú, gestionar amb rigor i fer de la transparència en la gestió una qüestió primordial.

El nostre poble necessita urgentment d’una regeneració democràtica que només podrem aconseguir amb una societat civil activa, crítica i participativa, nosaltres no tenim por a parlar amb la gent, a escoltar i a deixar participar, no és només que no tenim por, sinó que ho exigim fermament, i és per això que reduirem els salaris dels polítics, prescindirem de la figura del gerent i l’agència de l’habitatge, prescindirem de lloguers innecessaris de locals que paguem quan en tenim de buits i sense utilitzar, pendrem mesures per a reduir el gasto diari en llum, paper i material d’oficina i intentarem ajustar al màxim el gasto en personal de manera que amb aquestes mesures pugam estalviar un milió d’euros en 4 anys que posarem a disposició de les distintes associacions i col•lectius cívics del poble per a que decidisquen que volen que fem en ells al temps que averiguen que es podria haver fet amb eixos diners si no hagueren anat a parar a les butxaques que no tocaven. Aquest és el nostre compromís amb l’austeritat que reclama la ciutadania.

La meua condició de polític i la de tots els que m’acompanyen en la llista electoral, seria prescindible i innecessària sinó m’enrecordara dels 2400 Sillers i Silleres que a hores d’ara no tenen treball. La nostra obligació com a servidors públics és com a mínim tindre-los presents en totes i cadascuna de les decisions que prenem. Estaria mentint si diguera que jo anava a solucionar el problema de que una de cada 4 persones del nostre poble no tinguen un lloc de treball digne, però també estaria mentint si no vos diguera que em deixaré l’ànima en l’empeny de portar endavant polítiques que puguen mitigar aquest drama insuportable. Si bé l’administració local té un marge de maniobra molt estret per a trobar una solució, també ho és que coses, no només s’en poden fer, sinó que se n’han de fer, és per això que prendrem mesures per a crear 200 llocs de treball posant en funcionament l’empresa mixta municipal de l’energia, la de gestió de jardineria, serveis i residus, i la de l’escoleta pública per a infants de 0 a 3 anys, amb la promoció del turisme rural i amb l’impuls de cooperatives de consumidors i productors per tal de posar en valor camps de cultiu que ara estan perduts. Tanmateix destinarem una part del pressupost per a mantindre una borsa de treball per a persones amb risc d’exclusió social de manera que pugam donar-los treball temporal en tasques que desenvolupa l’ajuntament de manera temporal. Aquest és el nostre compromís amb els parats i els més desemparats de la nostra societat.

Si alguna cosa ha dividit i causat malestar entre la societat de Silla ha sigut el capritxo del Sr Baixauli i el seu govern de construir tres edificis en parcs públics que pretenen regalar com a casals fallers. El capritxo ens ha costat a tots el sillers i silleres 700,000 Euros del Pla Zapatero, i el pitjor és que després de gastar-nos els diners, els casals estan inacabats i haurà de ser el pròxim govern qui tindrà que acabar-los. En total ens costarà com a mínim 300,000 Euros més amb la qual cosa els casals ens acabaran costant 1 milió d’euros. El mal ja està fet, i el problema ens tocarà solucionar-lo als que conformem el pròxim consistori. El Bloc proposa fer una consulta popular com a pas previ a pendre cap decisió al respecte. Volem preguntar-li al poble que vol fer amb el casals, i nosaltres farem els que ens diguen. Que parle el poble eixe és el nostre compromís amb les 4000 persones que signaren en contra dels casals via la Plataforma Salvem el Parc de l’Estació.

La nostra joventut necessita de llocs on poder reunir-se i fer activitats lúdiques, culturals, associatives i polítiques, ells són el futur i sense la seua empenta, el seu talent i les seues ganes de canviar les coses la societat quedaria buida de contingut. Sentireu a tots dir que volen donar suport als nostres joves, però la trista realitat és que el 40% del nostres joves no poden trobar feina i han d’emigrar a altres llocs com em va tocar fer a mi que vaig tindre que anar-me’n a Londres en busca d’unes oportunitats que no trobava ací. Tenim la sort de comptar en la nostra llista amb gent Jove i preparada com Judit Gonzàlez, Josep Zaragoza o Vicent Sánchez. Gent preparada, plurilingüe i que ja postren el seu compromís cívic acceptant el repte de representar el Bloc en les seues llistes. El Bloc vol que la Venta de Sant Roc siga el centre del oci juvenil ubicant el Casal Jove, el centre multifuncional el dedicarem a concerts i tot tipus d’actes públics i volem una programació cultural estable i de qualitat al llarg de l’any amb activitats per a tots el públics que no obligue els nostres joves a eixir del poble en busca de diversió, o que l’única diversió siga anar de copes, també volem un Consell de la Joventut democràtic i participatiu sense ingerències innecessàries per part dels governants de torn. Aquest és el nostre compromís amb els més joves.

Que el trànsit de Silla és un caos a ningú no se li escapa, igual que tots sabem que el poble, estèticament parlant, és molt millorable. Necessitem llocs per d’aparcament, i necessitem una circulació racional que ens permeta entrar i eixir del poble sense tindre que fer mil maniobres pel carrers estrets del centre del poble. Amb aquestos objectius en ment crearem 250 llocs d’aparcament en bateria al llarg de l’Avinguda d’Alacant, estudiarem el trànsit del poble per a fer més senzill i amb la voluntat de reduir la circulació. Plantarem arbres dins el casc urbà per millorar l’estètica i la qualitat de vida i farem espais verds a tots el raconets disponibles dins el casc urbà. La nostra promesa no és fer més obres sinó traure-li el màxim profit al que tenim.

Aquestos i més que en voreu al nostre programa són els compromisos que tenim amb els ciutadans de Silla però per a fer-los possibles necessitem la vostra ajuda i és per això que vos demane que parleu amb 5 persones del vostre entorn més immediat per a que ens donen el seu suport, si cadascú dels que esteu ací així ho feu tindrem com a mínim un regidor, la resta ens vindrà de la confiança del poble gràcies al nostre treball i la nostra integritat. Ajudeu-nos a aconseguir-ho, feu-vos apoderats i interventors per a estar al recompte el dia de les eleccions, vos necessitem a totes i tots.

SI VOS PREGUENTEN DIGAU-LI A LA GENT QUE ELS HOMES I DONES DEL BLOC VOLEM FER LA POLÍTICA DE LES COSES XICOTETES, LES QUE DONEN BENESTAR, COSTEN POCS DINERS I ENS APORTEN LA FELICITAT DE TOTS ELS DIES AMB L’AMBICIÓ D’ACONSEGUIR ESTA FELICITAT QUOTIDIANA TREBALLAREM DES DEL GOVERN O L’OPOSICIÓ. TOT DEPENDRÀ DE VOSALTRES I DEL VOSTRE SUPORT.

NO VULL DESPEDIR-ME SENSE DONAR LES GRÀCIES A TOTS ELS QUE HEU ACCEPTAT ANAR A LA LLISTA DEL BLOC, A LA MEUA FAMILIA PER LA SEUA COMPRENSIÓ, I MOLT ESPECIALMENT A MÓNICA, LA MEUA DÓNA, PER QUÈ SENSE EL SEUA PACIÈNCIA I SUPORT TOT AÇÓ NO SERIA POSSIBLE.

GRÀCIES A TOTS I ENDAVANT, EL FUTUR ÉS NOSTRE!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada