divendres, 24 de setembre del 2010

El BLOC-COMPROMIS PROMOU UNA ILP PER DEMANAR ESCOLES D'EDUCACIÓ INFANTIL DE 0 A 3 ANYS PÚBLIQUES


Les xiquetes i els xiquets de 0 a 3 anys són persones amb drets socials, entre ells el dret a l’educació, un dret que ha de ser garantit pels poders públics, i amb drets civils que han de ser respectats d’acord amb els principis establits per la Convenció dels Drets del Xiquet.

Una educació infantil coherent suposa assentar els fonaments de la resta del sistema educatiu. La inversió generosa en aquestes primeres edats pot ajudar a prevenir problemes posteriors, en moments en què és més difícil intervenir i sens dubte més costós, tant social com econòmicament i són un termòmetre de la visió de futur d’una societat.

Des de la Xarxa d’Atenció a la Infància de la Comissió Europea es recomana a les administracions que tenen encomanada la responsabilitat educativa l’elaboració de normes que establisquen el concepte d’educació en l’escola infantil, els requisits mínims que han de complir els centres i els programes, el calendari d’aplicació de la norma, el finançament de la mateixa i el control de la seua aplicació.

No obstant això, al País Valencià, la realitat és que l’educació infantil continua sent més un desig que una realitat i els grans objectius, les grans paraules i els beneficis que portaria la creació d’una xarxa de centres d’educació de 0 a 3 anys queden en paper mullat.

Aquesta Iniciativa Legislativa Popular que promou el Bloc-Coalició Compromís és fruit de la preocupació i el compromís actiu amb la societat valenciana per l’educació dels seus menors, pretén ser un primer pas cap a una oferta pública ajustada a la demanda real, respondre a una reclamació cada vegada més generalitzada entre la població i apostar pel futur de la nostra societat.

El fonament bàsic d’aquesta iniciativa és l’aposta inequívocament per l’educació des de la primera infància, considerant una regressió inadmissible la nova orientació que li ha donat el PP a aquesta etapa educativa que considera l’atenció als xiquets i a les xiquetes de 0-3 anys des de la perspectiva merament assistencial.

La coincidència amb la concepció definida per la legislació educativa de la consideració de l’Educació Infantil com a etapa educativa, és total. Per això és important realitzar l’esforç inversor necessari per a, per un costat consolidar la xarxa existent insistint en el caràcter educatiu de la mateixa, i, d’un altre, ampliar la mateixa fins a cobrir el 100% de la demanda potencial existent en l’àmbit del País Valencià.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada