dimecres, 23 de febrer del 2011

L'ADJUDICACIÓ PER ACABAR EL MULTIFUNCIONAL: UN NOU ESCÀNDOL DEL GOVERN DEL PSOE




Finalment amb diners del Pla Zapatero 2 es preten acabar el multifuncional que ha estat 4 anys parat per l'encabotament de l'Alcalde de Silla Francesc Baixauli i el seu govern, el que a priori podia semblar una bona noticia s'ha convertit finalment en un nou escàndol. L'obra ha sigut adjudicada a Franjecam, una constructora d'Oriola però curiosament ha sigut adjudicat en junta de govern i sense passar pel plenari amb l'únic vot a favor de l'alcalde i l'abstenció de la resta de membres del govern del PSOE que es van abstindre en la votació, es a dir ja ni els propis components del govern donen suport a les malifetes del alcalde.

Però que ha passat per arribar a aquesta situació surrealista? Doncs que l'empresa que ha guanyat la licitació ha ofertat el 85% del total del cost de l'obra en mà d'obra, es a dir que li queda només el 15% del diners per a comprar el material necessari, llogar maquinaria, i obtindre un benefici industrial que normalment sol ser del 10% del valor de l'obra. En plata, dels 800,000 € en que està valorada l'obra els senyors de Franjecam diuen que van a gastar-se'n 680,000€ en salaris, i només quedarien 40,000 € per a comprar tot el material si considerem un benefici industrial estandard de 80,000 €.

Es tal el desgavell que els informes de l'arquitecte, la tècnica de contractació i el secretari són desfavorables al considerar la licitació com de contingut impossible ja que amb els diners que tindrien per comprar material no en tindrien ni per començar un obra de la magnitut de la que parlem. Davant aquesta situació el regidor del Bloc, Josep Melero, en la comissió informativa corresponent va demanar un plenari extraordinari per esclarir aquesta fosca licitació, tot i sabent que es necessiten almenys cinc regidors per poder demanar-lo, al final i en la votació 4 regidors del PP van donar suport a la petició del Bloc i ara el proper 8 de març es cel.lebrarà un plenari amb un únic punt al ordre del dia per tal d'esclarir una situació que hi ha qui ha dit és el pagament polític de Baixauli als trànsfuga Alfonso Machancoses pel seu suport durant la legislatura que ara s'acaba.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada