divendres, 8 de gener del 2010

El Bloc defineix els pressupostos com “poc realistes” i de "supervivència"


Noticia apareguda al periòdic digital l'Informatiu podeu consultar-la següent enllaç:
http://www.linformatiu.com/nc/silla/detalle/articulo/el-bloc-defineix-els-pressupostos-com-poc-realistes-i-de-supervivencia/

El Bloc de Silla ha fet valoració de la recent aprovació dels pressupostos per a l’exercici 2010 i ha explicat el per què del seu vot negatiu. Josep Melero, portaveu del BLOC, ha assenyalat que des del punt de vista del seu grup “els ingressos estan sobrevalorats i per tant amb eixa premissa el pressupost queda sense contingut”.

En particular, el Bloc considera que la partida del ICIO (Impost d'Obres i Construccions) continua sent “optimista” donada la situació de crisi al sector immobiliari i dels 500,000 euros previstos. Segons Melero, “nosaltres calculem que s'ingressaran com a màxim un terç i això ho diem perquè és el que ha vingut passant als dos últims anys, és a dir, ja tenim antecedents per a fer esta afirmació”.

Pel que fa a la resta d’impostos, des del Bloc, apunten que es ve a recaptar “el 80% d'alló que es pressuposta i per tant es dóna la situació que dels 14 milions d'euros que diguem que hem d'ingressar al final n'ingressarem poc més de 12 milions”. Açò té per al grup municipal nacionalista conseqüències nefastes, ja que “significaria que o bé es redueixen les despeses socials, festes, associacions i demés, tenint en compte que el personal i la despesa corrent no es pot tocar, o bé s'endeutem encara més cosa que no seria responsable donat que ara mateix cada ciutadà de Silla deu 700€ si repartim el deute municipal per cadascú d'ells.”

En definitiva, i segons assenyala Josep Melero, es tracta d’un pressupost “poc realista que definim com un pressupost de supervivència”. Per al portaveu, “ni tan sols és un pressupost de crisi donat que no està pensat per crear llocs de treball, no té sensibilitat de promoció econòmica i no resoldrà el principal problema que té el poble: l'atur.”

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada