dimecres, 15 d’abril de 2009

EL BLOC SERÀ “L’ÚNICA OPCIÓ VALENCIANA QUE DEFENSE EN CLAU VALENCIANA ELS INTERESSOS VALENCIANS” A EUROPA

El secretari general del Bloc, Enric Morera, va assegurar avui que la coalició amb la qual concorrerà a les eleccions europees serà “l’única opció valenciana que defense en clau valenciana els interessos valencians”, al mateix temps que va destacar que es configuren com el tercer espai a nivell espanyol enfront del “bipartidisme centralista del PP i del PSOE”.

Morera, que va realitzar aquestes declaracions en roda de premsa acompanyat dels candidats de la seua formació, el regidor del Bloc en la ciutat de Castelló, Enric Nomdedéu, i l’edil a Sagunt (València) Teresa García, va ressaltar el valor d’aquests comicis perquè Europa “importa i molt”. Els actes electorals començaran a partir de la segona quinzena de maig.

El Bloc concorrerà a les eleccions europees amb CIU i el PNB i els seus candidats ocuparan, esperen, el cinquè o sisè lloc en unes llistes encapçalades per nacionalistes catalans --amb Ramón Tremosa-- i bascos. Referent a això, Nomdedéu va assenyalar que aquesta és “la millor candidatura amb independència que haja un membre del Bloc en el Parlament europeu”.

Quant a les reivindicacions de la coalició, Morera va explicar que, a més de defensar Corredor Mediterrani i apostar per una agricultura productiva, aprofitaran la campanya per a oferir solucions “en clau valenciana” a la crisi econòmica i a promoure un nou model productiu a la Comunitat basat “no en l’especulació sinó en l’esforç, la indústria, l’agricultura i les infraestructures”.

El líder nacionalista va considerar que Europa “és una garantia de benestar, d’estabilitat i de la defensa d’un urbanisme sostenible” i, en aqueix marc, “els nostres interessos estaran bé defensats”, va assegurar.

Així mateix, va defensar que es tracta d’una coalició “guanyadora” que pot “ajudar als valencians a nivell europeu i també el Congrés dels Diputats amb els nostres aliats, que són clau per a la governabilitat” d’Espanya. En aquest sentit, va criticar que el “centralisme” del PP i PSOE “ens ha perjudicat en decisions estratègics per al nostre benestar”, va asseverar.

D’aquesta manera, va lamentar que el president de la Generalitat, Francisco Camps, “es conforme amb 1.100 milions d’euros del nou finançament”, perquè indica que “no està a l’altura del que els valencians necessiten”. “Ens aniria bé un model de finançament semblant al que té la UE”.

Per la seua banda, Enric Nomdedéu va destacar les possibilitats que ofereix el Parlament europeu perquè en aqueix marc es tracten assumptes que a nivell municipal “es parla menys” i que és “menys eficaç” de resoldre, com és el cas de la logística o l’agricultura, va dir. “Cada vegada més, polítiques fonamentals per al nostre creixement i sostenibilitat es decideixen en marcs europeus” i per això “hem d’estar en aquests fòrums”, va subratllar.

De la mateixa manera, l’edil de Sagunt Teresa García va assegurar que aquesta coalició és la “més factible a l’hora de representar els nostres interessos en temes de tipus estratègic que ens interessen als valencians”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada