dimarts, 24 de juny del 2008

EL BLOC DE SILLA DENUNCIA EN LA FISCALIA L'ATERRAMENT D'UN AIGUAMOLL DE 2.500 m2

En els últims mesos els camions han anat tapant amb terra una bassa de la marjal de 2.500 metres quadrats on es cultivava arròs

El regidor del BLOC, Josep Melero, va informar en la sessió del Consell Local Agrari del dia 3 de juny, presidida per l’alcalde socialista Paco Baixauli, l’existència d’un aterrament en un dels camps de la marjal de Silla, dins del parc natural de l’Albufera. Concretament, en el camí de l’Alteró, en la zona nord de la marjal. A pesar del compromís de l’alcaldia d’actuar, la parcel·la continua coberta de terra i, fins a la data, no consta cap actuació per part del govern local, ni tampoc s’ha informat en les comissions informatives que es desenvolupen esta setmana. Segons l’edil del Bloc, no consta cap autorització municipal d'esta activitat, ni cap tipus de llicència o permís.
El col·lectiu local del BLOC denuncia la falta de sensibilitat i l'absoluta passivitat del govern socialista que no ha actuat davant d’un delicte contra el medi ambient com és l’aterrament d’una bassa en una zona protegida com és el Parc Natural de l’Albufera. “No es pot consentir que l’ajuntament no actue quan es produeixen activitats il·legals que destrueixen el territori”, va declarar l'edil del Bloc. Per això, exigeix que es comuniquen els fets a la Fiscalia de Medi Ambient i que es restaure el tancat al seu estat original. De no actuar l’Ajuntament, el regidor del Bloc denunciarà a l’alcalde per omissió davant el delicte.
Aterrament a poqueta nit
Fonts veïnals van comunicar a l’edil del BLOC que havien vist accedir, just a poqueta nit, pel camí de l'Alteró –amb entrada pel Camí Vell de Russafa-, camions amb banyeres de grans dimensions carregats de terra –de l’empresa SPV- que han anat omplint el tancat on abans es cultivava arròs i que ara s’ha quedat convertit en un arenal que més d’un metre i mig d'altura, molt per damunt del nivell de la marjal. Ahir, dijous, el regidor es va dirigir a la partida del terme per a comprovar l’estat de la parcel·la on, fins a la data, no s’ha produït cap actuació de retirada de la terra.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada